Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Női robot játszhatja a főszerepet az egyik 70 millió dollár költségvetésű sci-fiben

A mesterséges intelligencia újabb mérföldkövéhez érkeztünk el, ugyanis az Erica névre keresztelt robot kaphatja az egyik film főszerepét.

Kult

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A mesterséges intelligencia újabb mérföldkövéhez érkeztünk el, ugyanis az Erica névre keresztelt robot kaphatja az egyik film főszerepét.

A The Hollywood Reporter információi szerint az AI színész ötletével a Bondit Capital Media a belga Happy Moon Productions-szel és a New York-i Ten Ten Global Mediával közreműködve állt elő. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Nemcsak a szereposztás lesz különleges, hanem a film címe is, amit egyszerűen „b”-nek fognak hívni. Az ambiciózus sci-fi lehet az első produkció, amelyben a mesterséges intelligencia által irányított robot játszhatja a vezető szerepet.

A b sztoriját és vizuális effektjeit Eric Pham, Tarek Zohdy és Sam Khoze álmodták meg. A történet egy tudósról szól majd, aki az emberi DNS tökéletesítésén fáradozva felfedezi munkájának baljós veszélyeit. A kutató később segít megszöktetni saját alkotását, Ericát, a robotot.

Az AI fejlesztői, a japán Ogava Kohei és Isiguró Hirosi megtanították Ericával, hogyan viselkedjen, miként reagáljon a környezetére, valamint még színészi allűröket is kölcsönöztek neki.

„A színjátszás egyik fajtájában a színészek saját élettapasztalataikat viszik a vászonra, Erica azonban hasonlóval nem rendelkezik. Lényegében a semmiből lett teremtve azért, hogy eljátssza a szerepét. Szimulálnunk kellett a mozdulatait, az érzelmeit, valamint beletápláltuk a saját érzéseit, és felruháztuk jellegzetes testbeszéddel.”

magyarázta Khoze.

Erica eredetileg Tony Kaye rendező filmjében debütált volna, azonban a projekt sokat csúszott, így végül a b című műben mutatkozhat be a női AI. A jelenetek java részét már leforgatták 2019-ban Japánban, a további felvételeket előreláthatólag Európában veszik majd fel 2021 júniusában.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/bemutatjuk-fugakut-a-vilag-leggyorsabb-szuperszamitogepet/