Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,78 Ft
Euró
389,08 Ft
Font
454,74 Ft
Bitcoin
58,804 $

Szlávik János fontos információkat közölt a negyedik oltásról

Azok, akik a negyedik oltásra várnak, fontos információkat kaptak Szlávik Jánostól, aki a TV2-nek adott interjút hétfő reggel.

Fotó: Előkészítik az oltáshoz a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2022. január 16-án. MTI/Vajda János
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról Magyarország kormánya is beszámolt, jelenleg nincs tervben az, hogy például az egészségügyben a negyedik oltást is kötelezővé tegyék. Pillanatnyilag a három oltást veszik alapul, ugyanakkor van lehetőség a negyedik felvételére.

Még mielőtt ez megtörténne, szükséges az orvosi egyeztetés, és hamarosan részletes tájékoztatást adnak ki ezzel kapcsolatban. Szlávik Jánost is megkérdezték erről, aki a Mokkában adott interjút hétfő reggel. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

„Jelenleg folynak azok az eljárásrendek, amik meg fogják határozni azt, hogy kinek kell a negyedik oltás, ki kaphatja meg, és mikor. Voltak hangok, akik azt mondták, hogy szinte bárki megkaphatja négy hónappal a harmadik oltás után.”

A szakemberek jelenleg azt mondják, hogy elsősorban az olyan beteg embereknek kell megkapniuk a negyedik oltást, mint például, akik krónikus betegséggel küzdenek. Ők azok, akiknek valóban szükségük lehet a negyedik oltás felvételére az elsők között.

„A szakemberek azt mondják, a negyedik oltást annak kell megkapni elsősorban, akinek komolyan szüksége van: idős, immunhiányos, daganatos beteg, krónikus beteg.” – folytatta a szakember.

„Erről még folyik a vita. Tény az, hogy ez el fog dőlni nemsokára, hiszen vannak olyan országok, ahol már rendszeresen oltják a negyedik oltásokat. Ki fog derülni, hogy ennek milyen haszna van.”