Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

További Hírek

Weltner János egy friss elemzésében osztotta meg, hogy mikorra érdemes időzíteni a negyedik dózis koronavírus elleni oltást.

A hivatalos ajánlás szerint a veszélyeztetett csoportba tartozók, valamint a 75 év felettiek számára tavasszal újabb emlékeztető oltást vezetnek be az Egyesült Királyságban.

A harmadik oltás beadását azonban fontosnak tartja, ami magas fokú védelmet nyújt a súlyos megbetegedés ellen.

A jelentkezés nélküli hétvégéken mintegy kétszer annyian érkeznek felvenni a vakcinát, és a gyerekek közül is sokan már a második oltást is megkapták.

Az izraeli egészségügyi tanácsadó testület javaslata szerint a kormány megkezdheti a negyedik oltást, 18 év felett.

A virológus igyekezett eloszlatni a negyedik dózis miatt tétovázók félelmeit, továbbá felhívta a figyelmet rá, az omikron azok számára jelenti a legnagyobb kockázatot, akik még nem kaptak egyetlen oltást sem.

Az oltási akciók viszont nagyon sikeresek, háromszor annyian veszik fel a vakcinát, mint egy átlagos napon, és sokan már a negyedik oltásukat is megkapták.

Az Európai Unió egészségügyi miniszterei pénteken felszólítást kaptak, hogy készüljenek fel a negyedik Covid vakcina bevezetésére, mert az omikron növekvő esetszámai miatt szükség lehet rá.

A kezdeti bizonytalanság után végre hír érkezett a negyedik oltás felvételével kapcsolatban, erről Dobson Szabolcs szakgyógyszerész osztott meg egy NNK oltási szakmai javaslatot.

A kormányzat a negyedik oltást szorgalmazza, szakmai iránymutatás hiányában azonban az orvosok és oltóközpontok többsége kivár.