Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,961 $

A fehérjealapú Sinopharm hatásosabb az Omikron ellen

A Sinopharm NVSI-06-07 megnevezésű fehérjealapú vakcinája a korábbi oltástól eltérő technológiát alkalmaz, amely a koronavírus inaktivált formáját tartalmazta.

Fotó: Unsplash | Mufid Majnun
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

Decemberben az Egyesült Arab Emírségek engedélyezte a Sinopharm fehérjealapú COVID-19 vakcinájának sürgősségi alkalmazását, és 2022 januárjától emlékeztető adagként a lakosság számára is elérhetővé tette – közölte az egészségügyi minisztérium.

Ennek kapcsán egy Abu-Dzabiban közzétett tanulmány szerint a Sinopharm által gyártott fehérjealapú COVID-19 vakcina a kínai cég korábbi oltásának két adagja után emlékeztetőként beadva erősebb antitestválaszt ad az omikron-változat ellen, mint az eredeti oltás harmadik adagja. Soron kívül Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatait a magyar és a török versenyhatóság

A kijelentést kutatásokkal is alátámasztották: azon 192 egészséges felnőtt esetében, akik már az új fejlesztésű vakcinát kapták harmadik oltásként, lényegesen magasabb antitestszintet produkáltak, mint azok, akik még a korábbiból kaptak ismétlő dózist – tájékoztatott az Alarabiya News

Az Egyesült Arab Emírségekben a Sinopharm fehérjealapú vakcináját a korábbi oltóanyag beadása után hat hónappal, emlékeztető oltásként lehet beadni a 18 évesnél idősebbeknek. A terhes nőknek, szoptató anyáknak, és azoknak, akik a következő hat hónapon belül terveznek terhességet, más típusú vakcinát javasolnak.

Hatalmas robbanás történt egy katonai bázison, 20 kambodzsai katona meghalt

Legkevesebb 20 kambodzsai katona vesztette életét egy katonai bázison bekövetkezett robbanás következtében.