Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Elutasította a Newcastle által ajánlott gigafizetést, mert nem akart „szintet zuhanni”

Nem mindenki mond automatikusan igent az újonnan szaúdi kézbe kerülő Newcastle csábító ajánlatára, elsősorban sportszakmai okokból.

...svg content...Fotó: EPA/Juan Ignacio Roncoroni
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Egyre több közel-keleti tulajdonos jelenik meg a futball világában, melynek legékesebb példája az immáron bő egy évtizede átvett Manchester City és Paris Saint-Germain csapatai. E két csapatot gyakran éri kritika, hogy pénzügyi erejüket felhasználva építettek sikert és jóval előnyösebb helyzetből tudtak indulni, mint a többi klub.

Ez a kritika sokszor azért csalóka, mert a legnagyobb klubok legtöbb esetben nagyon vagyonos tulajdonos vagy tulajdonosok kezében vannak, amelyek hatalmas tőke felhasználásával igazolják le a legjobb játékosokat, hogy a legjobbak legyenek. Elég csak a Real Madridra gondolni, amely főleg Florentino Pérez érkezése óta mindig is nagyobb beruházásokat hajtott végre. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Az európai futball legújabb „újgazdag” klubja a Newcastle United lett, amelyet szaúdi tulajdonosok vásároltak fel a közutálatnak örvendő Mike Ashley-től. A tulajdonosváltás óta számos hír megjelent, hogy gyakorlatilag mindenkit is le akarnak igazolni.

Történtek azonban már konkrét lépések, egyikről például a francia Foot Mercato számolt be. Az Olympique Lyon jelenlegi, AC Milan korábbi középpályását, Lucas Paquetát ugyanis kinézte magának a Newcastle és kifejezetten csábító ajánlatot toltak elé.

A francia lap úgy tudja, hogy heti 210 ezer eurónál is nagyobb fizetést ajánlottak a tehetséges brazil irányítónak, ami évi 10 millió euró feletti összegre jönne ki. Ennek pedig egyszerű oka van: a brazil a jövőben szintet akar lépni, nem pedig szintet zuhanni.

Lucas Paqueta nagyon jól érzi magát a Lyonban és bár idén nagyon rossz formában van a csapat (mindössze 13. a Ligue 1 tabellán), de még így is ígéretes projektnek érzi, mint a kiesés ellen küszködő Newcastle-t.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.