Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,78 Ft
Euró
398,97 Ft
Font
476,34 Ft
Bitcoin
62,172 $

Tottenham – Liverpool: botrányokat hozott a londoni derbi

A két csapat közötti tetemes pontkülönbség ellenére is igazi rangadó kerekedett a Premier League 18. fordulójában megrendezett mérkőzésből.

...svg content...Fotó: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A szórakoztató, bár alkalmanként durva játékot felvonultató 2-2-es döntetlen ugyanakkor hagyott kérdőjeleket maga után, amiről a GiveMeSport is írt pár sort. A Pool vezetőedzője, Jürgen Klopp finoman szólva sem volt elájulva a játékvezetés minőségétől, felháborodásának pedig hangot is adott.

A német edző a lefújást követően kijelentette, hogy nincs problémája a bírókkal, csakis Paul Tierney személyével. Klopp nehezményezte többek között Harry Kane kiállításának elmaradását, a Spurs csatára ugyanis csupán sárgát kapott, miután szabálytalankodott Andy Robertsonnal szemben, akit aztán a 77. percben valóban le is küldtek a pályáról. Soron kívül Dömötör Csaba Magyar Péterről: „A mobiltelefonjukra minden percben vigyázzanak”

De felhozta Emerson állítólagos szabálytalanságát is, amit Diogo Jota ellen követett el a tizenhatoson belül – legalábbis Klopp szerint, hiszen sem a VAR, sem Tierney nem látta büntetőnek az esetet.

A Premier League korábbi játékvezetője, Mark Clattenburg később elemezte a mérkőzésfordító eseményeket. Clattenburg úgy vélte, hogy Kane esete egyértelműen piros lapot ért, mint ahogy Emerson megmozdulása után is büntetőnek kellett volna következnie.

Kiemelt két további kérdéses esetet is: meglátása szerint Alexander-Arnold szabálytalansága Dele Allival szemben nem tűnt olyan súlyosnak, hogy büntetőt kelljen érte fújni, Robertson gólja pedig érvényes volt, annak ellenére, hogy Salah kezezése miatt reklamáltak a Tottenham játékosai.

Clattenburg leginkább a következetességet hiányolta a játékvezetésből. Robertson piros lapját jogosnak tartotta, azonban szerinte Kane esetében is fel kellett volna mutatni azt.

Orbán Viktor visszavágott Dobrev Klárának: „Putyin elnök úr ott ült az önök konyhájában”

Miközben Dobrev Klára Orbán Viktort azzal vádolja, hogy milyen szoros viszonyt ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, évekkel korábban az orosz vezető náluk járt vendégségben.