Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,95 Ft
Euró
389,46 Ft
Font
454,00 Ft
Bitcoin
64,128 $

Rekordmagas hőmérsékletet mértek az északi sarkkör felett

A jakutföldi Verhojanszk városában soha nem tapasztalt melegrekordok dőltek meg a hétvégén.

Greenbox

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A jakutföldi Verhojanszk városában soha nem tapasztalt melegrekordok dőltek meg a hétvégén.

A Russia Today beszámolója szerint szombaton a valaha volt legmagasabb értékig kúszott fel a hőmérő higanyszála az ezer fős szibériai kisvárosban, ahol 38 Celsius-fokot mértek a meteorológusok. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Verhojanszk híres az óriási hőmérsékleti kilengéseiről, ugyanis a múltban már előfordult, hogy egyetlen naptári éven belül -68 és +37 Celsius-fokot is regisztráltak a településen.

Júniusban átlagosan 19,9 Celsius-fokot szoktak mérni a helység közelében, a szombati rekord azonban mindenkit megdöbbentett. A jelenséget még a híres svéd környezetvédő aktivista, Greta Thunberg is megemlítette, aki úgy gondolja, ez az esemény tökéletes példája lehet a globális felmelegedésnek.

Verhojanszk 4 700 kilométerre fekszik Moszkvától keletre a Jana folyó partján. Jakutföld lakói hozzá vannak szokva a -50 Celsius-fok környéki fagyokhoz, a forróság viszont ugyanúgy meglepte őket is, mint a szakértőket.

Szakemberek úgy vélik, a kisváros felett található megvékonyodott ózonréteg lehet a felelős a megemelkedett hőmérsékletekért, ugyanis a napsugarak ezáltal nagyobb intenzitással érhetik el a Föld felszínét.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/a-tengeri-okoszisztemat-fenyegeti-a-hatalmas-mennyisegu-antarktiszi-jegveszteseg/

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.