Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,19 Ft
Euró
399,36 Ft
Font
476,17 Ft
Bitcoin
62,461 $

Fizetéslevonást kaphatnak a Premier League-játékosok, ha nem oltják be magukat

Szélsebes terjedésnek indult az omikron-variáns Nagy-Britanniában, ami a deltával kiegészülve folyamatosan fertőzi az embereket.

...svg content...Jean-Philippe Mateta, a Crystal Palace (k), valamint Mason Mount (b) és Andreas Christensen, a Chelsea játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. augusztus 14-i mérkõzésén Londonban. MTI/EPA/Andy Rain
Sport
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A Premier League-ben is most nagyobbak az aggodalmak, mivel a legutóbbi tesztforduló során 42 pozitív eredmény jött vissza. A Manchester Unitednál annyi fertőzött van, hogy le kellett mondaniuk a Brentford elleni meccsüket.

A Daily Mail beszámolója szerint pedig a klubok kilátásba helyezték, hogy amennyiben egy játékosnak azért kell kihagynia edzést vagy mérkőzést, mert oltatlansága miatt karanténban kell lennie, akkor azt a játékost fizetéslevonással is sújthatják.

A legtöbb klubban még számos olyan játékos van, akik nem vették fel a koronavírus-vakcinát, ami miatt az edzők a hajukat tépkedik, sok helyen ugyanis nem nagyon tudtak mostanában teljes létszámos edzést tartani. Az egyik másodosztályú csapatnál például mindössze hét felnőtt játékos áll csak rendelkezésre.

A brit szabályok szerint ugyanis kötelező karanténba vonulnia minden olyan játékosnak, aki kapcsolatba került egy fertőzöttel – ez nem lenne így kötelező jelleggel, ha már felvették volna a koronavírus-vakcinát.

Habár a Premier League átoltottsági adatai titkosak, egy október 19-i adatsor szerint a játékosok mindössze 68 százalékát oltották be. A legjobb ezen a téren a Leeds United, a Brentford és a Wolverhampton volt, ők minden játékost beoltottak, utóbbinál már az emlékeztető oltásokat is kiosztották.

Az egyre frusztrálóbbá váló helyzetet pedig úgy fogják megoldani a csapatok, hogy fizetéslevonással fenyegetik meg a játékosokat, ugyanis Nagy-Britanniában egyelőre tabutémának számít a kötelező oltás, ezért a Premier League is kerüli.

13. havi nyugdíj: fontos kérdés tisztázódott a téma kapcsán, ezt érdemes tudni

Nem mindenkinek jár a 13. havi nyugdíj. Mutatjuk, mit kell tudni ennek kapcsán.

Manfred Weber szerint Magyar Péter le fogja győzni Orbán Viktort

Manfred Weber minden eddiginél jobban tette egyértelművé, milyen ellenszenvet érez Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel szemben.