18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,031 $

Beperelték Elon Musk vállalatát szexuális zaklatás vádjával

Azzal vádolják a Tesla női alkalmazottjai a céget, hogy a vezérigazgató kifogásolható Twitter-bejegyzései befolyásolták a munkahely hangulatát és az ott dolgozó férfiak viselkedését.

...svg content...Twenty20
Észak-Amerika

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Kedden hat nő beperelte a Teslát, állításuk szerint ugyanis az elektromosautó-gyártó kaliforniai üzemében és más létesítményeiben szexuális zaklatás folyik, amelyek nem kívánt érintésekkel, telefonhívásokkal és a panaszt tévők megtorlásával járnak.

Az új zaklatási perek tovább bővítik a San Francisco-öböl térségében található Fremont gyárra összpontosító vitákat, amelyek közé tartozik egy olyan ügy is, mely során egy fekete bőrű volt alkalmazottnak 137 millió dollárt ítéltek meg ellene indított rasszizmus miatt – írta az NDTV.

„A Tesla gyára inkább hasonlít egy durva, archaikus építkezési helyre vagy egy diákszövetségi házra, mint egy élvonalbeli vállalatra a progresszív San Francisco Bay Area szívében” – olvasható az egyik keresetben.

A kedden benyújtott hat különálló keresetben azt állítják, hogy munkatársak és felettesek szexuális ajánlatokat tettek a sértett nőknek, folyamatosan kommentálták a testük kinézetét, ezen felül néhány esetben illetlenül megérintették őket.

A bántalmazást átélt nők közül öten a fremonti létesítményeiben dolgoznak vagy dolgoztak, egy nő pedig a dél-kaliforniai szolgáltató központban tevékenykedett. Az egyik sértett csupán 18 éves volt, amikor megkezdte a munkát az üzemben, nem sokkal később a felettese és a munkatársai szemtől szembe egyértelmű megjegyzéseket tettek a testére.

Az egyik férfi munkatárs felkérte őt arra, hogy töltsön vele egy éjszakát a gyárban, mondván az üzem alkalmazottai gyakran szexelnek a parkolóban, amire a nő azonnali felmondással reagált.

Látta, hogy más nők is ugyanezt a környezetet tapasztalják, és más tanúk is alátámasztják, hogy megfigyelték a Teslánál elharapózó szexuális zaklatásokat” – tette hozzá egy másik érintett.