Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
453,83 Ft
Bitcoin
63,871 $

Sikeresen kinyomtatták a világ legnagyobb laboratóriumi steakjét

A MeaTech 3D izraeli vállalat azt állítja, hogy sikeresen bioprinteltek egy tíz dekás steaket, amely kizárólag laboratóriumban termesztett zsír- és izomsejtek rétegeiből áll.

Twenty20
Technológia

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A biotechnológiai cég állítása szerint az ominózus húsdarab az eddigi legnagyobb tenyésztett steak, amelyet valaha is elkészítettek, ez pedig azt jelenti, hogy fontos lépéseket tettek a laboratóriumi körülmények között növesztett, bioprintelt ínyencségek méretarányos előállításának célja felé.

A kinézete talán hagy némi kívánnivalót maga után, mint ahogyan az ízéről sem sokat tudni, de az szinte biztosra vehető, hogy nem ez a 100 grammos különlegesség fogja lenyűgözni a gurmékat és ételkedvelőket, ám a technológia révén mégiscsak közelebb kerülhetünk egy humánusabb jövőhöz, hiszen csökkenthetjük általa az állatok nevelésétől és levágásától való függőségünket és az élelmiszerek karbonlábnyomát is. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A MeaTech 3D startup a The Guardian szerint jövőre szeretné elindítani a steak és más, tenyésztett állati zsiradékot használó termékek kísérleti változatát. Hogy a vállalat képes lesz-e kellőképpen megnövelni a működését ahhoz, hogy elfogadható áron kínálhassa laboratóriumi steakjeit, egyelőre nem világos, a bizonytalanság ugyanis az egész születőben lévő iparágat sújtja.

De nem a MeaTech 3D az egyetlen cég, amely az eljárás iparosításán dolgozik: a cég része egy sokkal nagyobb, izraeli vállalkozásokból álló hálózatnak, amelyek bíznak a laboratóriumban termesztett húsok jövőjében.

A zsír- és izomrétegek nyomtatása lehetővé teheti, hogy egy nap egyedi steakeket termesszünk, amelyekkel szemben a valódi húsok sem tudnak ringbe szállni, bár ehhez még rengeteg fejlesztést el kell végezni, nem beszélve arról, hogy a piaci ár visszaszorítása sem lesz túlságosan egyszerű feladat.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.