Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,55 Ft
Euró
387,61 Ft
Font
452,35 Ft
Bitcoin
66,550 $

Trump szerint kiszivárogtatták az amerikai fegyverprogramot Kínának és Oroszországnak

Tőle már-már megszokott módon meglehetősen meredek állítással állt elő a hajdani amerikai elnök.

...svg content...Fotó: Flickr/Gage Skidmore
Észak-Amerika

Nagy Noel

Szerkesztő

Donald Trump állítása szerint ugyanis az a kínai hiperszonikus rakéta, amely komoly meglepődést keltett a Fehér Házon belül a sikeres tesztjeit követően, ellopott amerikai technológián alapszik, amit Oroszországon keresztül juttattak el Kínának.

A vitatott ex-elnök Hugh Hewitt rádióműsorának vendégeként tért ki több témára, többek között a kínai rakétaprogramra. Ennek keretében fogalmazott meg a saját stílusában meglehetősen meredek vádakat az Obama-kormánnyal szemben: Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

„Valaki Oroszországnak adta az információinkat Obamáék alatt, szinte mindent, ami a hiperszonikus programunkról rendelkezésre állt. Oroszország megcsinálta a rakétáját, ezért nekem kellett indítani egy programot, hogy utolérjük őket”

Trump állítása szerint az ő ideje alatt meglehetősen nagy sikereket értek el, hogy felzárkózzanak Oroszországra és Kínára. A volt elnök azonban folytatta gondolatmenetét az ellopott amerikai információkra vonatkozóan:

„Kétlem, hogy ezt maguktól csinálták. Szerintem Oroszországtól szerezték ezt be, akik valami gonosz kémtől kapták az USA-ban”

Trump még egyszer elismételte ezt a gondolatmenetet, majd hozzátette, hogy egyelőre arról fogalma sincs, Joe Biden és kormánya pontosan hogy áll hozzá ehhez a kérdéshez. Fontos megjegyezni, hogy erről egyelőre nem tudni részleteket, hogy valóban történt-e Obamáék alatt erre vonatkozóan adatlopás.

Ismét megoperálták Robert Ficót, még mindig nagyon súlyos az állapota

Továbbra is nagyon súlyos Robert Fico állapota, aki időközben újabb operáción esett át az ellene elkövetett merénylet miatt.