Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
393,36 Ft
Font
464,93 Ft
Bitcoin
57,984 $

WHO: a koronavírus legyőzéséhez tisztelet és megértés is szükséges

Általában csak a koronavírus tudományos oldaláról szoktunk beszélni, hogy a pandémia legyőzésére csodagyógyszerre, védőoltásra vagy egyéb hasonló eszközre van szükségünk, ám a WHO főigazgatója szerint ez nem minden.

Most
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Általában csak a koronavírus tudományos oldaláról szoktunk beszélni, hogy a pandémia legyőzésére csodagyógyszerre, védőoltásra vagy egyéb hasonló eszközre van szükségünk, ám a WHO főigazgatója szerint ez nem minden.

Tedros Adhanom Ghebreyesus egy pénteki sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy ha csak az alapvető utasításokat betartjuk, akkor már távol lehet tartani a koronavírust. Mik az alapvető dolgok? Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója szerint erős közegészségügyi ellátórendszer, tesztelés és kontaktlekövetés, a megfelelő távolságtartás, maszkviselés és alapvető higiénia. Soron kívül Nem szennyezett, hanem túl erős lehetett a rosszulléteket okozó drogos gumicukor

Dr. Tedros szerint azonban ez nem minden, ugyanis nem csak a tudományos oldaláról kell megközelíteni a koronavírust, hanem emberi oldalról is. A főigazgató két nagyon fontos kulcsszót mondott ennek kapcsán, a tiszteletet és a megértést:

„Ha sikerült megértenünk, hogy ez az ügy mindenkire tartozik, és ebből kifolyólag minden egyes ember úgy gondoskodik a többi embertársáról, mint magáról, illetve a szeretteiről, akkor ténylegesen vissza tudjuk szorítani a vírust”.

A koronavírus-járvány tekintetében pedig tényleg nagyon fontos ezen szabályok betartása, ugyanis ezekből az alapvetésekből fakad minden, így a távolságtartás és a maszkviselés is. Nem tudhatjuk, hogy éppen mi fertőzöttek vagyunk-e, csak tünetmentesen, ezért alapvető emberi felelősségünk, hogy az utasításokat betartsuk mások védelme érdekében.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/a-pekingi-jarvanykitores-szomoru-emlekezteto-hogy-sosem-szabad-hatradolnunk/

Egyre többen szólítják fel Joe Bident arra, hogy lépjen vissza

Minden eddiginél nagyobb nyomás alatt van Joe Biden, és még mindig hónapok vannak hátra az amerikai választásokig.