Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,486 $

WHO: felesleges a pánikkeltés az omikron variáns kapcsán

Az Egészségügyi Világszervezet vezető tudósa pénteken arra hívta fel az országok figyelmét, hogy ne keltsenek pánikot és ne szítsanak feszültséget az újonnan beazonosított mutáció miatt.

Fotó: Twenty20
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Soumya Swaminathan úgy gondolja, egyelőre lehetetlen megjósolni, hogy az omikron válik-e majd a domináns variánssá – adta hírül a Portfolio.

Az omikron mutációt a világ összes kontinensén kimutatták már, a legtöbb ország pedig szigorított a beutazási korlátozásain. Swaminathan szerint az új variáns rendkívüli módon fertőző, Dél-Afrikában például naponta kétszereződnek meg az esetszámok, arról viszont nem beszélt, hogy a tünetek az enyhe lefolyású megfázáséhoz hasonlítanak. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

A tudós mindezek ellenére azt kéri az emberektől, nyugodjanak meg, elmondása alapján bár az omikron valóbban agresszívebb és fertőzőbb, mint a delta variáns, a térnyerését mégsem szabad biztosra venni.

A WHO szakemberei egyöntetűen azon az állásponton vannak, hogy egyelőre még semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, hogy módosítani kellene a vakcinákat az omikron miatt, súlyos megbetegedés ellen pedig a mutációk ellenére is védenek a vakcinák.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.