Falus Ferenc: hatmillió magyar van kitéve az omikron-fertőzés veszélyeinek

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. december 4. - 11:26

Az egykori tisztifőorvos úgy gondolja, csupán 4,5 millióan érezhetik magukat védettnek, 6 millióan azonban sem a deltával, sem a következő járványhullámmal szemben sem immunisak.

Falus Ferenc az ATV Start című műsorában elmondta, a negyedik hullám elején már 30 ezer halottnál tartottunk, azóta pedig minden egyes nap annyi veszteségünk van, mintha mindennap lezuhanna egy repülőgép, ezt pedig a magyar társadalom igazából nem veszi tragédiának, ráadásul a valós számok magasabbak is lehetnek.

A volt tisztifőorvos figyelmeztetett, ha a kormány nem tesz további óvintézkedéseket, akkor az elkövetkező hónapokban 5 ezernél is több új halottja lehet a koronavírus-fertőzésnek.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Falus szerint már késésben vagyunk járványkezelés tekintetében. Az oltási hét meghosszabbítása szerinte nem szól másról, minthogy annak beismerése, hogy teljesen felesleges volt a regisztráció, csak egy politikai akció volt a lakosság e-mail címeinek begyűjtésére.

Személy szerint az egykori tisztifőorvos nagyon örül, hogy meghosszabbították, mert így már legalább 4,5 millióan vannak, akik teljesen védettek, miközben viszont közel 6 millióan nem védettek sem a deltával, sem a következő járványhullámmal szemben sem védettek. A pillanatnyi oltóanyagok ugyanis 6 hónapon túl nem biztosítanak védettséget.

Falus Ferenc hozzátette, az emberi találkozások monitorozása az a mutató, hogy a járványkezelésben milyen lépésre lenne szükség. Szerinte ez alapján négyszer több a fertőzött, mint amennyit hivatalosan regisztrálnak.