Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,43 Ft
Euró
396,72 Ft
Font
471,23 Ft
Bitcoin
66,929 $

Futurisztikus holdjárót tervezett a Nissan

A Nissan egy hónapon át tartó, valós és virtuális eseményekből álló, a jövő technológiáját bemutató rendezvénysorozat részeként bemutatta az új holdjáró prototípusát, amelyen jelenleg a Japán Űrkutatási Ügynökséggel (JAXA) együtt dolgoznak.

...svg content...Nissan
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Nissan közel egy éve dolgozik együtt a JAXA-val a rover hajtásvezérlő rendszerén, felhasználva a Leaf elektromos autó fejlesztése során szerzett tudást, valamint a vállalat 2022-es Ariya elektromos crossover modelljében alkalmazott összkerékvezérlési technológiát.

A prototípus bemutatójának középpontjában valójában az a munka áll, amelyet a Nissan annak érdekében végez, hogy a JAXA jövőbeli holdfelszíni felfedező szerkezete különféle terepviszonyok között gond nélkül boldoguljon. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

A készülő Ariya e-4ORCE technológiáját úgy fejlesztették ki, hogy erőteljes teljesítményével mindenki számára kényelmes legyen a vezetés, a független fékvezérlés pedig csúcsszintű kezelhetőséget és magabiztosságot nyújtson bármilyen útfelületen. A rendszer egyedileg szabályozza a jármű első és hátsó villanymotorjainak nyomatékát, hogy gyorsításkor vonóerőt biztosítson, miközben fékezéskor minimálisra csökkenti a karosszéria rázkódását.

Az e-4ORCE modellt úgy tervezték, hogy képes legyen megbirkózni a Hold különböző felületei által támasztott kihívásokkal, beleértve a kerekek kipörgésének minimalizálását homokos terepen, hogy a holdjáró ne ássa be magát és ne akadjon el.

Sem a JAXA, sem a Nissan nem árult el konkrét részleteket a roverben alkalmazott kifinomultabb rendszerekről, bár a japán autógyártó reméli, hogy a kutatási projekt során elért eredmények az átlagos sofőrök számára is előnyökkel járhatnak.

Kutatásainkkal és fejlesztéseinkkel a végső vezetési teljesítményre törekszünk, és hiszünk abban, hogy a JAXA-val közös kutatás során szerzett know-how olyan újításokat eredményez majd járműveinkben, amelyek előnyökkel járnak az ügyfelek számára” – mondta Nakadzsima Tosijuki, a Nissan fejlett járműmérnöki részlegének munkatársa.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.