Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
390,85 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
60,459 $

WHO: a világ teremti a körülményeket a koronavírus új variánsainak

A WHO szerint a legfontosabb az oltás és a tesztelési lehetőség biztosítása.

Twenty20
Külföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az alacsony oltási lefedettség és a vírus nyomon követésére irányuló tesztelés kezdetlegessége okozza azt, hogy ilyen hamar terjednek az új variánsok, mint amilyen gyorsan az omikron megjelent Európában. 

„Használnunk kell a már meglévő eszközeinket, hogy megakadályozzuk a Delta vírus terjedését és életeket mentsünk meg. Ha ezt megtesszük, akkor az Omicron vírus terjedését is meg fogjuk akadályozni és még több életet fogunk megmenteni” Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

– idézi Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatóját a France24

Ezért sürgetik az országokat, hogy minél előbb biztosítsák a lehetőségeket az oltásra és a tesztelésre, ugyanis ezek elengedhetetlenek a vírus terjedésének megállításában. 

Az omikront először november 24-én jelentették a WHO-nak Dél-Afrikából, az első laboratóriumban megerősített mintákat november 9-én vették. 

Hollandia kedden közölte, hogy két, november 19-én és 23-án vett mintában találták meg a variánst, az egyikük nemrég Dél-Afrikában járt, de a másik nem hagyta el az országot. 

Tedros elmondta, hogy az Omicron legalább 23 országban van jelen – és ez a szám várhatóan növekedni fog.