Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,80 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
455,50 Ft
Bitcoin
57,795 $

Fantasztikus videón csodálhatjuk meg a SpaceX Mars-rakétáját

A SpaceX nemrégiben közzétett egy 90 másodperces klipet, amelyen az látszik, mennyit fejlődött a Starship-projekt az elmúlt esztendőkben.

SpaceX
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Gateway to Mars, magyarul Átjáró a Marsra című előzetesben végignézhetjük, ahogyan a Starship prototípusa a sorozatos kudarcok ellenére végül teljes egészében áll a kilövőállomásokon, és várja, hogy ismét az égbe emelkedhessen.

Annak ellenére, hogy a hatalmas méretekkel rendelkező űrrakéta korábbi tesztjei folyamatos kudarccal zárultak, idén májusban az ötödik, SN15 névre keresztelt prototípus végül sikeresen felszállt és landolt a kijelölt helyen, amit óriási előrelépésként könyveltek el. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Csütörtökön felizzott az első, Föld körüli keringésre is alkalmas Starship űrhajó Raptor erőforrása, melyet arra terveztek, hogy képes legyen átvészelni az akár több hónapig tartó rakományszállítást is – írta a Space.com magazin.

Az első éles felszállás az elkövetkező hónapok valamelyikében történhet meg, azt egyelőre azonban nem tudni, pontosan mennyit kell még várni rá, hiszen a Szövetségi Repülési Igazgatóság jóváhagyási procedúrája még jelenleg is tart, így szinte lehetetlen megjósolni, mikorra fejeződhet be.

Az olasz maffiával is kapcsolatba kerülhetett a Lánchíd-botrány kulcsfigurája

A volt ügyvéd, Víg Mór egyik cégét kapcsolatba hozták az olasz maffia ’Ndragheta szervezetével.