Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

A francia sajtó Messit, Ronaldót, Jorginhót, Lewandowskit és Benzemát választotta lehetséges Aranylabda-győztesnek

Az Aranylabda a legrangosabb díj a futballvilágban: a FIFA által a sportág legjobb játékosának évente odaítélt díjat egyedül Lionel Messi nyerte el hatszor, míg nagy riválisa, Cristiano Ronaldo öt díjjal jár a nyomában.

Fotó: Flickr
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

A francia L’Equipe előrejelzése szerint az argentin kapitány és a Paris Saint-Germain (PSG) támadója, Lionel Messi, a Manchester United ásza, Cristiano Ronaldo, a Bayern München támadója, Robert Lewandowski, a Chelsea középpályása, Jorginho és a Real Madrid játékosa, Karim Benzema az öt favorit az Aranylabda-díj elnyerésére.

A média viszont azt állítja, hogy Messi jó barátja és PSG-s csapattársa, Neymar talán be sem jut a Top5-be, mivel nem kap elég szavazatot első Aranylabdájára pályázva. A francia lap szerint Neymarnak nehezére esne, hogy ott maradjon Messi, CR7, Jorginho, Benzema és a lengyel Lewandowski mellett, és a Man City párosával, Kevin De Bruyne-nal és Ruben Dias-zal, valamint az angol kapitánnyal, Harry Kane-nel kellene versenyeznie, akik még hátrébb szoríthatják őt a díjért folyó küzdelemben. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az öt legjobb játékos a francia kiadvány címlapján ékeskedett hétfőn, de ez egyetlen futballrajongót sem lepett meg, tekintve, hogy mindegyikük valami különlegeset ért el 2021-ben: míg Messi első nemzetközi trófeáját nyerte Argentínával, addig Jorginho a Bajnokok Ligáját nyerte a Chelsea-vel és az Euro 2020-as bajnoki címet Olaszországgal.

Ronaldo ráadásul ismét a Juventus góllövőlistájának élén végzett, így a portugál zsinórban harmadszor zárta a legtöbb góllal a szezont Torinóban, mielőtt szenzációs módon visszatért volna Angliába. Továbbá Benzema és Lewandowski a Real, illetve a Bayern alapemberei voltak, és mindketten kihívták egymást, hogy Európa legjobb középcsatárai legyenek.

Míg Benzema központi figurája volt Franciaország sikeres UEFA Nemzetek Ligája-győztes kampányának, addig Lewandowski tavaly az éllovas volt, mielőtt a járvány miatt a FIFA kénytelen volt törölni az eseményt. Miután 2020-ban törölték, a díjátadó ünnepség november 29-én ismét Párizsban, az ikonikus Theatre du Chatelet-ben lesz.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.