Benzema megállíthatatlan, talán a világ legjobb játékosa

A francia Karim Benzema (j) gólt szerez a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjének Franciaország – Svájc mérkõzésén Bukarestben 2021. június 28-án. MTI/EPA/AFP/Daniel Mihailescu
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 23. - 16:15

A francia csatár továbbra is a Real Madrid támadásainak vezére, a szurkolókat pedig a győzelem gondolatával tartja lázban.

A Real Madrid szezonkezdése gyakorlatilag tökéletes: a LaLiga listavezetője 16 ponttal rendelkezik a lehetséges 18-ból (21 lőtt és 8 kapott gól), jó játékról és kvalitásokról tanúbizonyságot téve harcol az Atletico Madriddal a bajnoki címért, nem elfeledkezve a Giuseppe Meazzában aratott győzelemről Simeone Inzaghi Inter Milanja ellen. A nagyszerű színvonalnak és a hazai pályán szerzett góljaik imponáló számának egyik oka pedig nem más, mint Karim Benzema.

A francia úgy kezdte a szezont, hogy igazolta, ő a világ egyik legjobb csatára, és nincs mit irigyelnie olyan nevektől, mint Robert Lewandowski, Harry Kane, Romelu Lukaku vagy Erling Braut Haaland. A fichajes.net összesítése szerint is, Benzema megállíthatatlan: 15 gólt termelt 6 LaLiga mérkőzésen; 8 gól és 7 assziszt; 3 gólt szerzett a szezon elején. Számok, amelyek Lionel Messi és Cristiano Ronaldo legjobb korszakára jellemzőek, ami manapság, ráadásul egy 33 éves labdarúgótól kifejezetten soknak mondható.

A szezon elején Karim Benzema teljesítménye miatt kiérdemelte a világ legjobb játékosa címet, ugyanis jelenleg senki sincs ilyen magas szinten az európai labdarúgásban. Senki sem tudja megjósolni, hogy mi lesz a szezon végén, de az kétségtelen, hogy ha Karim Benzema folytatja ezt a teljesítményt, akkor nem lehet kizárni a Real Madridot a Bajnokok Ligája megnyeréséért folytatott harcból. Benzemát tényleg senki sem állíthatja meg.