Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,31 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
471,17 Ft
Bitcoin
66,866 $

Így kommentálta leváltását Fekete-Győr András

Fekete-Győr András, a Momentum eddigi pártelnöke rendkívül alulteljesített az előválasztás során, amelyet végül a tagság sem díjazott.

...svg content...Fotó: Facebook/Fekete-Győr András
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A mindössze 3.5 százalékát begyűjtő Fekete-Győr saját magával szemben kezdeményezett bizalmi szavazást, amelyet végül jelentősen, 61-19 arányban elvesztett a vasárnapi küldöttgyűlés során. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy a fiatal politikusnak távozni kell a párt éléről.

Fekete-Győr András ebből kifolyólag lemondott a pártelnöki tisztségéről, a párt alapítója és egyik vezető politikusa tehát új pozícióba kerülhet a párton belül. A 32 éves Fekete-Győr pedig a saját közösségi oldalán írt néhány gondolatot a kialakult helyzet kapcsán. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Mint fogalmazott, 27 éves korában lett a párt elnöke és 5.5 éven át irányította a közösséget, amelyet a semmiből egy országos centrista középpárttá emeltek. Megjegyzendő, ebben a szakértők között van vita, sokan a Momentumot ugyanis egyszerű liberális pártként tartják számon.

Fekete-Győr kiemelte, hogy az elmúlt évek során sikerült Bajában, Cserszegtomajban, Terézvárosban és Brüsszelben is megvetniük a lábukat, reményei szerint pedig jövőre az Országgyűlésben és a kormányban is ott lehetnek.

„Nagyon hálás vagyok minden egyes találkozásért, kézfogásért, beszélgetésért, visszajelzésért, amit a Momentum elnökeként a közösségem képviseletében kaptam. Elképzelni nem tudjátok, mennyit tanultam ez alatt az öt és fél év alatt: a 21. századi korszellemről, a magyarok kiaknázatlan lehetőségeiről, Európa dilemmáiról, ellenzéki összefogásról, a magyar közéletről, és persze saját magamról”

írja.

Fekete-Győr kihangsúlyozta, hogy mindent meg fog tenni a továbbiakban, hogy a Momentum következő elnöke és vezetése erősebbé, még sikeresebbé tegye a Momentumot és az új politikai generációt.

Egyelőre még a Momentum nem nevezte meg, hogy ki lehet a következő elnöke, de úgy értesültünk, hogy Orosz Anna válthatja Fekete-Győr Andrást a pártelnök pozícióban, aki eddig is a Momentum egyik alelnöke volt.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.