Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,37 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
453,36 Ft
Bitcoin
62,837 $

Szuperszonikus villanyrepülőgép kifejlesztését célozta meg Elon Musk

A SpaceX alapítója és vezérigazgatója bejelentette, mérhetetlen boldogsággal töltené el, ha sikerülne cégének megalkotni egy elektromos VTOL repülőgépet.

Illusztráció/Twenty20
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az egyetlen probléma Musk szerint az, hogy ha „még több munkával terhelik le az agyát, akkor az egyszerűen felrobbanna”, utalt ezzel annak a tényére, hogy az elmúlt időszak meglehetősen túlfeszített volt a SpaceX-nél.

Először Joe Rogan 2018-as podcastjében beszélt füves cigarettát füstölve részletesebben a Tesla-mogul dollármilliárdos arról, hogy repülőgépek esetében is felmerülhet az elektromos meghajtásra való átállás, bár ehhez óriási fejlődés lenne szükséges. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Legutóbb Musk azt latolgatta, hogy a villanyautókon kívül a napenergia is ugyanúgy fontos, ezért elképzelhető, hogy a jövőbeni elektromos repülőgépeket egyenesen a Napból érkező sugarak révén is újratölthetik majd.

A szuperszonikus elektromos VTOL-ok kizárólag akkor maradhatnak fenntarthatóak, ha a masszív akkumulátorok képesek lesznek hasznosítani a napenergiát, máskülönben veszett fejsze nyelét markolhatjuk – idézte a techgurut a Futurism magazin.

Hogy végül mikor kezdődhetnek meg a fejlesztések, nehéz megmondani, ám látva a SpaceX jelenlegi tevékenykedéseit, illetve a NASA-val a Hold-misszió kapcsán kötött szerződését, könnyen lehet, hogy csak a 2030-as évek alkonyán kaphatunk választ a kérdésre.