Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,516 $

Történelmi rekord közelében jár az infláció

A járműüzemanyagokon kívül a dohányáruk is jelentős mértékben drágultak, miközben a tartós fogyasztási cikkekért is többet kell fizetnünk, mint az előző hónapban.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Szeptemberben a fogyasztói árak átlagosan 5,5 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál – közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az emelkedés megegyezik az elemzők előzetes várakozásával.

Ennél magasabb inflációt kilenc évvel ezelőtt, 2012 októberében mértek utoljára. Soron kívül Jakab Péter pártja már biztosan nem indulhat az EP-választáson

A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,2 százalékkal nőttek. Az elmúlt egy évben a dohányáruk 17,8 százalékkal, a járműüzemanyagok ára 21,6 százalékkal drágultak.

A tartós fogyasztási cikkekért 5,1, ezen belül az ékszerekért 12,9, a szobabútorokért 11,6, az új személygépkocsikért 7,9 százalékkal kellett többet fizetni. A szolgáltatások díja 3,2 százalékkal emelkedett, ezen belül a lakásjavítás és -karbantartás 13,5, a járműjavítás és -karbantartás 8,3 százalékkal került többe.

A fogyasztói árak átlagosan 0,2 százalékos havi drágulásán belül az idényáras termékek nélkül számolt élelmiszerárak 0,4 százalékkal lettek magasabbak, a járműüzemanyagok ára 0,4 százalékkal, a tartós fogyasztási cikkek 0,9 százalékkal, a ruházkodási cikkek ára 0,7 százalékkal nőtt. A szolgáltatásokért 0,5 százalékkal kevesebbet kellett fizetni, főként az üdülési szolgáltatások 9,8 és a hírközlési szolgáltatások 2,7 százalékos árcsökkenése következtében.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.