Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

Folytatódik a vérontás Nigériában, több tucat emberrel végeztek ismeretlen fegyveresek

Több tucat ember vesztette életét három különálló támadás során Nigéria északi területének különböző államaiban.

Fotó: Unsplash/Zoran Kokanovic
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Kadunában legalább 34 ember meghalt és heten megsebesültek, miután fegyveresek támadtak rá egy falura. A vasárnap késő este történt támadást Samuel Aruwan állambiztonsági biztos megerősítette, ahogyan azt is, hogy két gyanúsítottat már kihallgattak az üggyel kapcsolatban. Hozzátette, hogy a támadók a biztonsági erőkkel is tűzharcba kerültek, mielőtt visszavonultak volna.

Szintén Kadunában egy templomra is rátámadtak a fegyveresek, melynek során egy ember életét vesztette, többen súlyosan megsérülte – közölte Aruwa külön nyilatkozatában az Al Jazeera beszámolója szerint. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

Sokotában egy katonai bázis ellen indítottak támadást, melynek során 22 nigériai biztonsági alkalmazott vesztette életét. Aminu Gobir, az állami közgyűlés tagja a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a halottak között van 14 katona, öt rendőr, és a polgári védelmi erők három tagja. 

A nigériai hadsereg szerint a támadás mögött az Iszlám Államhoz köthető harcosok és bűnözők állnak. Az Iszlám Állam helyi sejtje 2016 óta működik, és a banditákként ismert bűnbandákkal évek óta terrorban tartják Északnyugat- és Közép-Nigériát. Az utóbbi hónapokban súlyosbodott  a biztonsági helyzet, a hadsereg ezért visszatért a térségbe. 

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.