Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,21 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
60,272 $

Mennyire lesz a magyar oltatlanok hulláma a negyedik?

Szlávik János a Mokka vendége volt hétfő reggel a TV2 stúdiójában, és azokról is említést tett, akik eddig nem vették fel az oltásukat.

Fotó: Egy férfit beoltanak a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. szeptember 26-án. MTI/Vajda János
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ahogyan Orbán Viktor miniszterelnök is fogalmazott, lesz negyedik hullám, ami azonban már főként az oltatlanokra lehet hatással, mivel ők vannak a legnagyobb veszélyben. Szlávikot a TV2 reggeli műsorában kérdezték meg arról, elképzelhető-e, hogy az oltatlanok körében a negyedik hullám nagy erővel csaphat le.

„Nem szeretek jósolni, és nem is tudok, úgyhogy nem tudom, de látni kell azt, hogy vannak olyan országok, ahol nagyon sok napi eset van, Anglia, ahol még mindig több tízezer új eset van, úgy hogy az ország jó része be van oltva, de éppen az egészségügy a védett.”

„Nincs annyi ember kórházban, és ezt látom most is. Elképzelhető, hogy ez emelkedni fog, de ne felejtsük el, hogy nem mindegy, miért kerül be a kórházba. Látok sok olyan fertőzöttet, aki egyéb dolgok miatt kerül be kórházba: hasmenés, gyengeség, szívritmuszavar, stb, de nem a koronavírus okozta tüdőgyulladás miatt, és ez a lényeg.”

Szlávikot az oltási hajlandóságról is megkérdezték, valamint arról, hogy kiket a legnehezebb meggyőzni, és mik az indokok, amikor nemet mondanak. „Ugye az oltatlanok felét nem fogjuk tudni meggyőzni. Azt mondják, 50%, aki makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy ő nem akar oltást.”

Szlávik elárulta, az új fertőzött kórházi betegek közül sokan oltatlanok

„A másik 50%, akit nem érünk el: vidéken lakik, egyedül él, nem néz tévét, nem hallgat rádiót. Ők nem oltásellenesek, egész egyszerűen nem találkoznak az oltással. Ő rájuk vonatkozik az, hogy ki kell menni orvostanhallgatónak, háziorvosnak, védőnőnek, tehát el kell érni, el kell magyarázni neki, hogy miért jó az oltás.”

„Őket még be lehet oltatni, úgy gondolom, hogy mindig van lehetőség ennek a közel 6 millió oltott számnak a növelésére.”

Családi tragédia Nádasfőn: egy férfi életét vesztette, a feleségét gyanúsítják a gyilkossággal

Egy férfi életét vesztette, egy nő és két gyermek pedig megsérült. Most friss részletek láttak napvilágot a tragédiáról.