Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,96 Ft
Euró
390,72 Ft
Font
456,85 Ft
Bitcoin
61,002 $

Mégis Xavi lehet a Barca új edzője, az elnök zöld utat adott: érdekes részletek

A legfrissebb hírek szerint Laporta zöld utat adott arra, hogy Xavi legyen a Barcelona új edzője, de ez távolról sem ilyen egyszerű.

Fotó: Twitter/FC Barcelona
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Koeman irányítása alatt a Barcelona egyre mélyebbre kerül, és ez nyilván annak is köszönhető, hogy már nem számíthatnak Messi zsenialitására. A sérülésekkel és az új igazolásokkal sincs szerencséje a hollandnak, akit legutóbb még ki is állítottak a spanyol bajnokin.

Ez az újabb döntetlen nagyon kevés, amit a Barca fel tud mutatni, miközben a Real Madrid száguld az élen. Messze jobb formában vannak a madridiak, nehéz elképzelni, hogy a Barca bele tudna szólni a bajnoki csatába, és lassan azért kell küzdeniük, hogy megtartsák a BL-tagságukat. Soron kívül Országszerte akadozott a Vodafone és a Digi szolgáltatása is kedden

Egy hosszabb lista szivárgott ki Koeman esetleges utódjairól, amin Xavi is rajta szerepel, annak ellenére, hogy az új szerződése alapján 2023-ig maradna az Al Saad kispadján. A Mundo Deportivo szerint ebben a szerződésben már nincs egy olyan záradék sem, ami megkönnyítené az egykori legendás játékos távozását a Barcához.

Ugyanakkor úgy tudni, hogy a katari klub nem gördítene akadályt Xavi elé, ha mégis menni szeretne, mert kiváló a kapcsolatuk egymással. Korábban a Barca elnöke nem hagyta jóvá Xavi érkezését, aki továbbra sem rendelkezik nagy edzői tapasztalatokkal.

Időközben változott Laporta véleménye, akinek a környezete meggyőzte őt arról, hogy Xavi a megfelelő választás, és megadta a zöld jelzést az érkezésére. A klubhoz közel álló személyek szerint Xavi játékstílusa megfelelne a csapatnak, és a 4-3-3-as felállás híve, ami az abszolúte támadófutballt részesíti előnyben.

Xavi időt is kapna, nem kerülne rövid időn belül nagy nyomás alá, hiszen egyrészt tudják, hogy a keret nem túl acélos, és ez egy új projekt, másrészt klublegenda, a szurkolók is támogatják. Az egykori klasszis megtudta, hogy Laporta véleménye változott vele kapcsolatban, és ez jó irányba indította el a dolgokat.

Benzema megállíthatatlan, talán a világ legjobb játékosa

Sőt, Xavi nem akarna jelentős átalakítást a stábban, kész lenne alkalmazkodni a jelenlegi környezethez, nem hozna magával sok embert, és nem követelné meg bizonyos személyek kinevezését a klubon belül, kezdve az orvosi stábbal, és így tovább.

Robert Martinez a másik fő esélyes, aki 2016 óta a belga válogatott élén dolgozik. Az ő távozása még bonyolultabb a szerződéses helyzet miatt, és aligha hagyhatná el a kispadot október 10. előtt, miközben a csapat a világbajnoki selejtezőkön vesz részt.