Koeman magyarázata a Barcelona újabb blamája után, még őt is kiállították

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Takács Petra

2021. szeptember 24. - 06:06

Egyre nagyobb és nagyobb bajban van a Barcelona és Koeman, aki hamarosan távozhat a kispadról, legutóbb a Cadiz ellen játszott döntetlent a csapat.

Nem lehet azt mondani, hogy a Barca formában lenne, de még Messi távozása után sem számíthattak a rajongók, hogy ennyire nem fog menni nekik a játék. A keret finoman szólva sem acélos, és a sérültek erre még rátesznek egy lapáttal.

Miközben a Real Madrid 16 ponttal vezeti a bajnokságot, addig az örök rivális eddig mindössze 9 egységet gyűjtött. A lista hosszú azt illetően, hogy kik vehetik át Koeman helyét, és talán már csak az a kérdés, hogy ki lesz az új edző, illetve mikor.

Frenkie de Jong a 61. percben kapta meg az első sárga lapját, majd négy perccel később a következőt, így a katalánoknak meglehetősen hosszú ideig kellett emberhátrányban játszaniuk. Mindez, ha nem lenne elég, Koeman a mérkőzés utolsó pillanatában begyűjtötte a saját piros lapját, miután nem tetszett neki a játékvezető döntése, amikor Busquets sárga lapot kapott a labda elrúgása miatt.

„Nem a düh miatt küldtek le, hanem amiatt, mert szóltam a játékvezetőnek, hogy volt egy második labda a pályán, és meg kellett volna állítania a játékot. Ebben az országban a semmiért is leküldenek. Megkérdeztem, hogy miért tette ezt, amire azt mondta, hogy ‘hozzáállás, hozzáállás…’ Hagyjuk is inkább” – idéz te a Goal Koeman Barca TV-nek adott nyilatkozatát.

Neymar az Instagramon akadt ki a bíróra

A Barcának bőven volt lehetősége arra, hogy gólokat rúgjon a Cadiznak, de rendre elpazarolta ezeket a helyzeteket. Depay sem volt a helyzet magaslatán, a holland kétszer is nagyon közel volt a kapuhoz, ám nem fejezte be a támadást, addig az emberhátrány miatt a mérkőzés utolsó szakaszában a Cadiz diktált.

Sergio Robert a mérkőzés után a Moviestar kérdésére elmondta, nem elég, hogy ott legyenek a legjobb négy között, meg kell nyerniük a LaLigát. „Nem hiszem, hogy a többi csapatnak jobb kerete lenne.”