Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,26 Ft
Euró
384,45 Ft
Font
451,28 Ft
Bitcoin
68,917 $

Kizárólag űrturizmusra tervezett Starship űrhajókat építhet a SpaceX

Az amerikai űrvállalat bejelentette, hogy az Insipiration4-misszió sikerességén felbuzdulva elképzelhetőnek tartják, hogy a jövőben akár Starship űrhajókon is utazhassanak az univerzumbéli kalandokra vágyó személyek.

...svg content...SpaceX
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Benji Reed, a SpaceX humán űrrepülési programjának vezetője nemrégiben arról beszélt, hogy rengetegen keresték fel őket űrturizmus céljából, ezért annak a lehetőségét latolgatják, hogy érdemes-e bevetni a cég legnagyobb űrhajóját, a Starshipet a küldetések lebonyolításához – írta az Ars Technica magazin.

Azért is lenne előnyösebb a Starship használata, mivel a fedélzetére sokkal több ember férhetne fel, így akár több tucatnyian is eljuthatnának az univerzumba, nem beszélve arról, hogy költségvetés szempontjából egyaránt jobban járna vele a SpaceX. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

A Starship és hordozórakétája, a Super Heavy a maguk 121 méteres magasságával hatalmas monstrumnak számítanak, és bár az összeszerelési munkálatok egyelőre jól haladnak a vállalat texasi bázisán, idén még szinte biztos, hogy nem sikerül kilövőállomásra állítani és tesztelni az egységet.

A Starship belsejében akár százan is elférhetnek egyszerre, ami a Crew Dragon kapszulához képest hihetetlen kapacitásbeli növekedésként értékelhető, az viszont kérdéses, bevállalna-e egy ennyire merész missziót a SpaceX.

Elon Musk korábban már több ízben is hangoztatta, azt szeretné, ha a jövőben aktív összeköttetés létesülne a Holddal és a Marssal, így az űrturisták napi szinten utazhatnának egyik pontról a másikra.

A gyakorlatban egy ilyen nagyszabású projekt kivitelezése korántsem egyszerű feladat, ám jó látni, hogy a SpaceX nemcsak a levegőbe beszél, hanem a tettek mezejére lép, és a fejlesztéseik révén elérik, hogy róluk beszéljen az egész világ.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.