Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,68 Ft
Euró
388,62 Ft
Font
453,22 Ft
Bitcoin
63,590 $

Jeff Bezos keserédes szájízzel gratulált Elon Musknak az Insipiration4-misszió kapcsán

A Blue Origin űrvállalat vezérigazgatója nemes gesztust tett a SpaceX vezetője felé, és egy Twitter-bejegyzés keretében gratulált riválisának.

MTI/EPA/Clemens Bilan
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Gratulálok Elon Musknak és a SpaceX csapatának az Inspiration4 szerda éjszakai sikeres kilövésének apropóján. Ez egy újabb lépés a jövő felé, így az univerzum hamarosan mindannyiunk számára elérhető lesz” – írta posztjában az Amazon alapítója, egyben a világ leggazdagabb multimilliárdosa.

Meglepően tiszteletteljes viselkedésként értékelhetnénk Bezos üzenetét, ha nem tudnánk, hogy a Virgin Galactic atyja, az űrverseny másik kulcsfontosságú szereplője, Richard Branson már órákkal előtte gratulált Elon Muskéknak, mégpedig egy kísértetiesen hasonló bejegyzésben. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Az sem kizárt, hogy csak az úgynevezett „hype-vonatra” szeretett volna felülni Bezos, ezáltal jó színben tüntette fel magát, miközben valójában ki nem állhatja a SpaceX-et és az összes többi konkurens vállalatot.

Az igazság valahol a kettő között lehet, hiszen bármennyire is tűnik sikerhajhásznak és nárcisztikusnak Bezos, annak a ténye vitathatatlan, hogy szerepet vállal az emberiség űrutazási kísérleteinek előrelendítésében.

Ugyanakkor más kérdés, hogy az űrturizmust kinek szánják, ugyanis minden jel arra utal, hogy a világűrbe való kiutazás kizárólag a gazdagok hobbija lehet, így szinte kizárt, hogy mi, átlagemberek valaha is átélhessük a súlytalanság állapotát.