Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

Hamarosan kilőhetik a SpaceX űrturistákat szállító Crew Dragon kapszuláját a világűrbe

Kilövőállomásra került az Elon Musk vezette vállalat első űrturistákat szállító egysége a NASA Kennedy Űrközpontban.

SpaceX
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Ha minden az előzetes tervek szerint alakul, akkor hamarosan kiderülhet, a Falcon 9 rakéta valóban képes-e embereket a világűrbe juttatni, mint ahogyan azt a Blue Origin és a Virgin Galactic egységei már megtették.

Szeptember 14-én a rakétával összesen négy profi asztronautát fognak tesztelésképpen az univerzumba bocsátani az Inspiration4 misszió keretében, amit Jared Isaacman parancsnokságával indítanak. Soron kívül Egészségesebb lesz a kenyér, ha lefagyasztjuk fogyasztás előtt?

A Crew Dragon kapszula a legénységgel együtt nagyjából három napot fog eltölteni Föld körüli pályán. Nem ez lesz a modul első küldetése, hiszen 2020 novemberében a Resilience űrhajó segítségével éppen e szerkezet fedélzetén jutottak el űrhajósok a Nemzetközi Űrállomásra – írta a Teslarati magazin.

A SpaceX a Falcon 9 hordozórakétájával egyébként már két alkalommal sikeres repülést hajtott végre, ezúttal azonban nem fognak dokkolni egy külső objektumhoz, helyette hatalmas üvegdómot húztak a modul fölé, melynek köszönhetően káprázatos kilátásban lehet részük az űrhajósoknak.

Ha sikerrel járnak a SpaceX-nél, azzal megalapozhatják az űrturizmus jövőjét, így elképzelhető, hogy három résztvevőssé válhat az űrverseny, ami egészen izgalmas küzdelmeket vetíthet előre az univerzum meghódítása kapcsán.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Újra a teljes vonalon közlekedik az M2-es metró egy utas rosszulléte után

Egy utas rosszulléte miatt egy ideig pótlóbusz közlekedett az M2-es metró érintett szakaszán Budapesten.