Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,204 $

New Orleans és Baton Rouge benzinkútjainak kétharmada kifogyott az üzemanyagból az Ida hurrikán után

Louisiana két legnagyobb városában egyre több a benzinkutak üzemanyaghiánya, miközben a régió az Ida hurrikán utáni helyreállításért küzd.

Fotó: AP/Eric Gay
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Csütörtök reggelig a GasBuddy által összeállított üzemzavar-jelentések szerint Baton Rouge-ban a benzinkutak 65,8 százalékán, New Orleansban pedig 65,2 százalékán nincs benzin. Lafayette-ben a benzinkutak körülbelül egyharmada (33,7 százalék) hasonló problémával küzd. Ezek az adatok valamivel magasabbak, mint a GasBuddy legutóbbi, szerda késő délutáni frissítése.

Elemzők szerint a hiányt a benzinkutakon jelentősen megugró kereslet okozza, mivel az emberek autóval próbálnak menekülni az Ida hurrikán sújtotta régióból, mivel az áramkimaradások is komoly problémát okoznak a lakosságnak. A tartálykocsik vezetői például gyakran nem tudnak tankolni, ha nincs áram a finomítók üzemanyagot kiadó termináljainál.

„Nincs áram, nincs benzin. És ez a benzinkutakon túl mindez a kőolajterminálokra is kiterjed. Nem csak a gravitáció adja ki a benzint”

– mondta a CNN-nek Tom Kloza, az Oil Price Information Service globális energiaelemzési vezetője.

Azok az autósok, akik üzemanyaggal ellátott benzinkutakat találnak, nagyon hosszú sorokkal szembesülnek, amelyek akár nyolc-kilenc órán át is eltarthatnak. Az iparági vezetők azonban arra buzdították a lakosokat, hogy álljanak ellen a pánikvásárlás késztetésének.

„Ez nem az az idő, amikor üzemanyagot kell felhalmozni és minden autót és minden elérhető benzines kannát vagy tartályt meg kell tölteni. A rendszer jelenleg túlterhelt, de a normális vásárlási szokások mellett gyorsabban lesz képes helyreállni”

– mondta Jeff Lenard, a National Association of Convenience Stores stratégiai iparági kezdeményezésekért felelős alelnöke.

Új gazdára talált Kádár János egykori sofőrjének hatalmas kastélya

Kádár János egykori sofőrjét 2005-ben egy vadászaton véletlenül lelőtték, melynek következtében életét vesztette.

Magyar Péter ezekkel a feltételekkel vesz csak részt a köztévé vitáján

A közösségi médiában megjelent posztjában aláhúzta, a meghívóból több fontos dolog sem derül ki, amit nagy hiányosságnak tart.

Magyar Péter hétfőn a Balatonhoz indul, közösségi biciklizésre invitálja követőit

A Tisza Párt alelnöke május 13-án Zala megyében folytatja országjáró kampányát. A keszthelyi kerékpározás során pedig állítása szerint megnézik „a NER által megszerzett értékes helyi ingatlanokat”.