Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,952 $

Koronavírus-fertőzött kismama immunis gyermeket hozott a világra

Orvostudományi szempontból felettébb különleges esemény történt.

Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Orvostudományi szempontból felettébb különleges esemény történt.

A The Daily Mail információ szerint az egyik Hupej tartományban élő kínai édesanya, akinek szervezetében jelen volt a COVID-19 kórokozója, egészséges kisfiúnak adott életet, akiről később kiderült, hogy az anyjától örökölt antitesteket hordozott magában. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

A Xiaoyu álnévre keresztelt kismama koronavírus-tesztje áprilisban lett pozitív annak ellenére, hogy semmilyen tünetet nem produkált. A diagnózis után 10 napos kezelésen vett részt, amely után sikeresen felgyógyult.

Május 30-án a terhes asszony a dél-kínai Sencsen város egyik kórházában megszülte első gyermekét. Mielőtt haza mehettek volna, elvégezték rajtuk a kötelező vizsgálatokat, amelyek egyöntetűen kimutatták, hogy mind az anyuka, mind a kisbaba teljesen egészségesek és koronavírus-mentesek.

Az alapos tesztelések során az orvosok felfedezték, hogy a csecsemő COVID-19 antitestekkel a szervezetében született. Az eset rendkívüli módon felkeltette a kutatók figyelmét, amelynek következtében további vizsgálatokat végeztek el az anyán és a gyermeken egyaránt.

Jelenleg is folynak a viták arról, vajon képes-e egy terhes nő átadni a koronavírust a születendő kisdednek vagy sem, az ellenkezője azonban, miszerint immunissá válhat a gyermek, feltehetően bebizonyosodott.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/ujabb-meghokkento-tunettel-tamad-a-koronavirus/

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.