Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Jöhetnek a mesterséges szurkolói hangok a Premier League mérkőzéseknél

Ahogyan arról a klubok megállapodtak, június 17-én visszatér a Premier League és a tervek szerint július végére fejeznék be a koronavírus miatt március közepén kényszerpihenőre küldött 2019-20-as idényt.

Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Ahogyan arról a klubok megállapodtak, június 17-én visszatér a Premier League és a tervek szerint július végére fejeznék be a koronavírus miatt március közepén kényszerpihenőre küldött 2019-20-as idényt.

A visszatérés kapcsán annyi bizonyosnak tűnik, hogy a hatóságok és a liga szervezői ügyelni fognak a játékosok és csapattagok biztonságára, valamint a szurkolókat sem akarják veszélynek kitenni, ebből kifolyólag zárt kapuk mögött folytatódik a bajnokság. Ez némi hiányérzetet keletkeztethet a játékosok és a tévénézők körében egyaránt, hogy nem hallhatják a szurkolók bíztatását. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A Premier League közvetítési jogainak tulajdonosai – mint a Sky Sports és a BT Sport – viszont folyamatosan kutatják azokat az innovatív lehetőségeket, melyek révén izgalmasabbá tehetik a közvetítését. Egyik ilyen ötlet a félidei interjúk, és az öltözőkbe felszerelt kamerák lettek volna, viszont ezt elvetették a klubok.

A BT Sport szerint úgynevezett „piros gombot” kellene használni a mérkőzések során, amivel mesterséges szurkolói robajt lehetne generálni a stadionokban a meccsek bizonyos pontjain. Egy másik javaslatot a Daily Mail írt meg a héten, melynek értelmében akár FIFA20-ban használt szurkolói hangokat is bevethetnek a közvetítések színesítésére, állítólag a klubok ezt el is fogadták.

Ezen felül is számos ötlet felmerült, többek között szurkolói mozaikok a lelátókon, 360 fokos visszajátszásoktól az új taktikai kamerákig, amiket a Second Spectrum üzemeltetne. Várhatóan a klubok elfogadják a kísérő zenék ötletét is, amik a félidőben, a meccsek végén, a kezdőrúgásnál, a hazai góloknál és a cseréknél játszanának be.

A szurkolókat természetesen kompenzálni kívánják azért, hogy nem juthatnak be a stadionba, ezért kiterjesztették a közvetítési jogokat további két csatornára: a Sky Sports és a BT Sport mellett az Amazon Prime, és a történelme során először a BBC-n is nyomon lehet követni élőben több mérkőzést a hátralevő 92 párharc közül.

Kapcsolódó hírünk:

https://liner.hu/mindenben-megegyezett-egymassal-timo-werner-es-a-chelsea/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.