Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Botokkal ütik-verik az összeomló gazdaság és növekvő infláció ellen tüntetőket Indiában

A rendőrség hasonló taktikát alkalmazott az infláció ellen demonstráló fiatalokkal szemben, mint azt tették a korábban tüntető tömegek ellen.

MTI/EPA/Radzsat Gupta
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Több videó is felkerült a közösségi média különböző platformjaira, melyeken az látható, amint az indiai rendőrség hatalmas botokkal csapkodja a tüntetőket annak érdekében, hogy feloszlassák az összegyűlt tömeget.

Madhja Prades fővárosában, Bhopálban azért vonultak ki az utcára fiatalok ezrei, mivel a helyi kormány lefagyasztotta a munkaerőpiacot azzal, hogy elérhetetlenné tették a munkanélküliek számára az állások utáni kutakodást. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Mindez azért történhetett meg, mivel komoly gazdasági szankciókat léptettek érvénybe, amelyekkel megpróbálják visszaszorítani az egyre inkább elharapódzó inflációt, ami a régiót az elmúlt hónapokban érintette – írta a Szputnyik hírportál.

Az esemény során legalább 75 embert letartóztattak, akiket egyúttal elküldtek az ország különböző pontjain található börtönökbe. Az egyik tüntető a következőképpen nyilatkozott az ügy kapcsán:

„A fiatalokkal kegyetlen módon bánnak a rendőrök. Arra kényszerítettek minket, hogy üljünk be egy furgonba, ezt követően elhajtottak vele egy elhagyatott, a várostól 30 kilométerre lévő erdőbe, ahol magunkra voltunk hagyva.”

Mindeközben a városvezetés is felszólította az állam kormányát, tegyenek valamit, mivel a helyi hatóságok visszaélnek erejükkel, és ahelyett, hogy megvédenék a polgárokat, ellenük fordultak, és azért kezdték el botolni őket, mert munkát szeretnének maguknak találni.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.

Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

A Bayern München látja vendégül a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén kedd este.