Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,853 $

Rákbetegséget jelezhet a köhögés és a tartós hasfájás

Sokan csak legyintenek erre a két tünetre, a brit egészségügyi szolgálat (NHS) vezetője szerint azonban súlyos betegségek velejárói is lehetnek.

Twenty20
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A BBC hírportál riportjából kiderült, a z emberek nagy százaléka nincs tisztában azzal, pontosan milyen tünetekre kell odafigyelni, ha rákos elváltozásokról és daganatos rendellenességekről van szó.

Az angliai NHS angliai részlegének vezetője, Amanda Pritchard elmondta, a tartós hasfájás és a nem múló köhögés a rák jele is lehet, ezért ha valakinél ezek a panaszok jelentkeznek, fontos, hogy minél hamarabb kivizsgáltassa magát. Soron kívül Megható fotóval kívánt boldog anyák napját Orbán Viktor

Pitchard hozzátette, az elmúlt hónapokban 10 százalékkal kevesebben kezdtek el rákterápiákat Angliában, ami egyrészt az emberek nemtörődömségének, másrészt a koronavírus-járvány miatti lezárásoknak tudható be.

A hastájékot érintő betegségek állhatnak a fájdalmak mögött, ami nem meglepő, hiszen a gyomor-, a bél-, a hasnyálmirigy-, illetve a petefészekrák teszi ki az összes rákdiagnózis 44 százalékát a szigetországban.

A megbetegedések fő tünetei általában a következők: három vagy több hete fennálló kellemetlen érzés a has területén, tartós hasmenés, állandó rosszullét, vér a vizeletben.

A tüdőt érintő rákos rendellenességek fő velejárója a három hete vagy annál hosszabb ideje tartó köhögés, vér felköhögése, valamint az állandó fáradtság.

Ha a panaszok három héten keresztül vagy annál hosszabb ideig tartósa fennállnak, érdemes orvoshoz fordulni, aki egyszerű tesztekkel és vizsgálatokkal meg tudja állapítani, mi okozza őket.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.

Videón az Újpest 7-0-s győzelme a Diósgyőr ellen

Egy több mint fontos mérkőzés várt az Újpestre a Diósgyőr ellen, ugyanis a bennmaradás volt a tét, miután veszélybe került az NB1-es tagságuk.