Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,965 $

Visszaszólt Kloppnak Pep Guardiola: „Akkor menjetek és jelentsetek fel minket”

Pep Guardiola keményen visszaszólt Jürgen Kloppnak, aki azokat a klubokat kritizálta, amelyek több 100 millió eurókat költenek egy átigazolási időszak alatt.

Pep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje csapatának a Manchester United ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2019. december 7-i mérkõzésén a manchesteri Etihad Stadionban. MTI/EPA/Peter Powell
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Klopp komoly szavakkal kritizálta az olyan klubokat, mint a Manchester City, a Manchester United vagy a Chelsea, amelyek jelentősebb pénzeket tudnak elszórni, akár 1-1 játékosra is.

Ez már ezen a nyáron is megmutatkozott Romelu Lukaku (Chelsea), Jadon Sancho (Manchester United) és Jack Grealish (Manchester City) leigazolásaiban. Pep Guardiola azonban nagyon keménye visszaszólt a rivális Liverpool menedzserének ebben a témában: Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

„Ezt megelőzően csak egy-két klub tudott harcolni a győzelemért. Most itt van a Chelsea is Abramoviccsal, meg a mi klubunk is Manszur sejkkel. Ezek az emberek be akarnak fektetni a futballba, nem értem a gondot” – idézte a spanyol mestert a Marca.

„Ott vannak a limitek a Pénzügyi Fair Playnek köszönhetően, így ha nem tetszik valami, akkor el lehet menni bíróságra és feljelenteni minket”

Guardiola ilyen tekintetben Grealish leigazolását is elmagyarázta, hogy az is a futball körforgásának az eredménye. A spanyol menedzser ugyanis jelezte: ugyan 100 millió fontot fizettek az angolért, de 60 millió font értékben el is adtak játékosokat, így valójában csak 40 millió volt.

Pep véleménye szerint a nagyobb összegű igazolások pont, hogy annak a jelei, hogy egy-egy tulajdonos elkötelezett a klubja iránt. Mint mondta: ha csak a profit érdekelné őket, nem fektetnének bele ennyi pénzt, mégis megteszik.