Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,62 Ft
Euró
390,81 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
60,290 $

Bizonyítékot találtak a sárkányok létezésére

Sárkányhoz hasonlító dinoszaurusz csontvázának megkövesedett maradványaira bukkantak Ausztráliában – szakértők szerint mindez bizonyíthatja a misztikus lényekkel kapcsolatos mondákat.

University of Queensland
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Thapunngaka shawi tudományos névre keresztelt faj egyik egyedét Len Shaw kutató találta meg az ausztrál őslakosok által lakott Wanamara First Nations rezervátum területén – olvasható a CNET magazin beszámolójában.

A pteroszaurusz-csontváz már csak azért is különleges, mert teljesen eltérő a hagyományos, repülni képes dinók fosszíliáihoz képest, mivel óriási állkapoccsal rendelkezik, ami inkább a szárazföldi ragadozókra jellemző. Soron kívül Egyenruhás ellen indult eljárás, miután a nyílt utcán bántalmazta élettársát

A közel egyméteres állkapocsba 40 óriási, éles fog ágyazódott be, míg az állat szárnyfesztávolsága elérte a 7 métert, a nyaka pedig sokkal hosszabb volt, mint a ma élő zsiráfoké.

Talán csak egy ponton hibádzik a sárkányteória, mégpedig abban, hogy az élőlény semmiféleképpen sem tudott magából tüzet okádni, ez csupán a középkori legendák fantazmagóriája lehetett.

Pteroszauruszokat egyébként sokkal nehezebb ásatások során felkutatni, mivel jóval törékenyebbek és sérülékenyebbek a kövületeik, mint például a szárazföldön élő őshüllőké és emlősöké.

A geológusok és a paleontológusok örültek, hiszen egy igazi ritkaságot találtak, amelynek köszönhetően egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy megértsék a régió őstörténetét és a helyi élővilág evolúcióját.

Videón a Bayern München és a Real Madrid fordulatos BL elődöntője

A Bayern München és a Real Madrid végül nem bírt egymással a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén Münchenben.