Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Felfedezték Naprendszerünk tökéletes mását

Csillagászok olyan bolygórendszerre bukkantak rá, amely szinte egy az egyben lemásolja a mi Naprendszerünk szerkezetét.

Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Csillagászok olyan bolygórendszerre bukkantak rá, amely szinte egy az egyben lemásolja a mi Naprendszerünk szerkezetét.

A KOI-456.01 névre keresztelt exobolygóra nemrég bukkantak a kutatók, amelyen a Max Planck Társaság hivatalos közleménye szerint akár az élet is kialakulhatott, ugyanis minden tényező adott hozzá. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

A Föld-szerű exoplanéta a tőlünk 3 ezer fényévre lévő Kepler-160 csillag körül kering, amely az infrasugarakkal ellentétben a látható fényspektrumban lévő sugarakat bocsátja ki magából, ami még inkább megerősíti az élhető égitestről szóló teóriákat.

Természetesen az ilyen messze lévő bolygóknál semmi sem biztos: az asztronómusok a hipotéziseiket arra alapozták, hogy az anyacsillag körülbelül ugyanolyan távolságra van az exoplanétától, mint a Föld a Naptól.

„A KOI-456.01 viszonylag nagyobb azokhoz a bolygókhoz képest, amelyek potenciálisan lakhatóak lennének, viszont a Föld tömegének mindössze kétszeresét teszi ki – ez és a Kepler-160 közelsége teszi ennyire egyedivé és érdekessé ezt a planétát.”

mondta René Heller csillagász.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/a-marsnak-is-lehetett-gyuruje-a-csillagaszok-szerint/

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .