Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

Tokió 2020: elmaradt a csoda, de óriásit küzdött a magyar női kézilabda-válogatott a negyeddöntőben

A magyar válogatottnak a világsztárokkal felálló Norvégia ellen kellett megküzdenie, akik hatalmas erővel bírnak, és a világ legjobbjai.

Fotó: A norvég Marit Malm Frafjord (b), Veronica Kristiansen (k) és Háfra Noémi a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kézilabda-bajnokságának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Norvégia mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. augusztus 4-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Papíron egyértelműen Norvégia volt az esélyesebb, akiket a világ legjobbjainak tekinthetünk. Nagyobbnál nagyobb nevek állhattak ott a pályán, és abban bízhattunk, hogy kevésbé esélyesként valahogy meglephetjük az ellenfelet.

A távoli múltban Magyarország mindig le tudta győzni Norvégiát az olimpián, de azóta sok idő telt el, és természetesen már senki nincs ott a keretben, akik akkor győztesnek mondhatták magukat. Mégis egy olyan apróság, amiből ugyancsak erőt meríthettek a lányok. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A norvégokon erősen érezhető volt, hogy nagyobb rajtuk a teher és a nyomás. Ezzel szemben a magyarok ötletesen, színesen és eredményesen játszottak, gyakorlatilag azonnal a kezükbe vették a gyeplőt.

Azok, akik arra számítottak, hogy a norvégok már az elején el fognak húzni, tévedtek, mert a magyarok sorra be tudták fejezni a támadásaikat, és sokszor kétgólos különbséget alakítottak ki az ellenfelükkel szemben.

Norvégia képes volt reagálni, olyannyira, hogy volt egy közel 10 perces időszak, amikor magyar részről egy gól sem született. Az ellenfél ezt kíméletlenül kihasználta, és elkezdett elhúzni, több gólos vezetésre tettek szert.

Tokió 2020: Olasz Anna negyedik lett, eddigi legjobb olimpiai eredménye

A legnagyobb gondot a ziccerek kihagyása jelentette, ami megtörte a lendületet, és a vezető pozíciót elveszítve az eredmény után kellett futniuk a lányoknak. A tízperces mélypont ellenére a magyarok képesek voltak visszatérni, és az első félidőre két gólra csökkentette a hátrányát, 12-10-es állással várhattuk a folytatást.

Még két perc sem telt a második félidőből, amikor Magyarország kiegyenlített, így minden kezdődhetett elölről. Honfitársaink szinte lemásolták az első félidő első felét, és az egyenlítés után csak úgy szórták a gólokat, ami láthatóan ismét megzavarta a norvégokat. Minden túlzás nélkül mondhattuk azt, hogy parádésan játszottak a magyar lányok, mind védekezésben, mind támadásban.

A folytatás is idegtépően izgalmas volt, hol vezettünk, hol döntetlenre állt a játék, hol hátrányba kerültünk. A norvégok sokszor nem találták a fogást, de a klasszis mozdulatok és a kihagyott ziccerek miatt képtelenek voltak leszakadni.

Kevesebb mint hat perccel a mérkőzés lefújása előtt már három góllal mentek a norvégok, mintha a magyarok fáradni kezdtek volna. Ezzel szemben a norvégok még rá tudtak tenni egy lapáttal, és növelni tudták az előnyüket.

Az erős norvég hajrának köszönhetően megnyerték a mérkőzést 26-22-re, így ők jutották tovább az elődöntőbe, míg Magyarország búcsúzott a negyeddöntőben.

Minden várakozást felülmúlt a NASA új kommunikációs rendszere

226 millió kilométerről kaptak üzenetet az egyik szondájuktól.

Divat, pénzkidobás vagy tényleg hatékony a szemránckrém? Szakértők válaszolnak

A szemkörnyékápolók hatékonyságát illetően megosztóak a vélemények: van, aki imádja őket, míg más azt gondolja, hogy nem sok hasznuk van. Most szakértők mondták el, mit érdemes tudni ennek kapcsán.