Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,709 $

Teljesen új koronavírus-mutáció robbanthatja be a negyedik járványhullámot

Habár az Egyesült Királyságban az elmúlt napokban felére csökkent a 24 óra alatt beazonosított fertőzöttek száma, a tudósok mégis egy új vírustörzs térnyerése miatt aggódnak.

Twenty20
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Mióta július 19-én Boris Johnson feloldotta a korlátozások nagy részét, így a kötelező maszkviselést és a társadalmi távolságtartást, a koronavírus-fertőzöttek száma jelentősen visszaesett a szigetországban.

A CNBC hírportál azonban figyelmeztetett, újra kitört a valóságos pánik a szakértők között, szerintük ugyanis az oldások még magas fertőzési arány mellett egy csak részben vakcinázott populációban történtek, ez pedig különleges környezettel kecsegtethet a koronavírus előtt. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

Michael Haseltine amerikai virológus elmondta, ha „egy hatalmas kísérletet terveznék egy veszélyesebb vírus létrehozására, amely képes oltóanyagaink megkerülésére, akkor azt tenném, amit most az Egyesült Királyságban látunk”.

A szakember hozzátette, mivel a lakosság fele már be van oltva, a koronavírus közöttük is szabadon terjedhet, így a kórokozó megtanulhatja, miként kerülje ki a vakcinákat.

Amikor egy személy megfertőződik coviddal, a vírus másolatok millióit készíti el az emberi szervezetben, és fennáll annak a lehetősége, hogy hibát követ el az új példányban, ami akaratlanul előnyhöz juttathatja a kórokozót.

Minden alkalommal szerencsejáték zajlik, amikor valaki megfertőződik – tette hozzá Charlotte Houldcroft, a Cambridge-i Egyetem vírusfejlődéssel foglalkozó kutatója.

Ismét az MNB nevében próbálkoznak a csalók

A telefonszámokat klónozva aztán az MNB ügyintézőinek adják ki magukat, hogy ily módon húzzák csőbe a gyanútlan áldozatokat.