Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

A Sinopharm fejlesztői megalkották a delta variáns elleni oltóanyagot

Fotó: MTI/Rosta Tibor
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 1. - 17:03

A kínai gyártók nem tétlenkedtek, a manapság leginkább fertőző delta variáns ellen pedig már ki is fejlesztették az új oltóanyagot, mely nemsokára elérhetővé válik.

Yang Xiaoming, a Sinopharm China National Biotec Group elnöke a Global Timesnak egy csütörtöki konferencián elmondta, hogy vállalata semlegesítő ellenanyag-vizsgálatokat végez oltott emberek szérummintáival, illetve felgyorsította a négy uralkodó variáns (alfa, béta, gamma, delta) elleni oltóanyagok fejlesztését.

Soron kívül Hosszabb iskolai téli szünet és kormányzati-igazgatási szünet is lesz 

A tesztek jelenleg a fejlesztési fázisban vannak, bár a szakemberek inkább arra fektették a hangsúlyt, hogy az eredeti, vuhani vírus ellen fejlesztett kínai oltóanyag ugyanolyan védelmet képes nyújtani, mint a most fejlesztés alatt álló, továbbá, hogy egyáltalán nem létezik olyan vakcina, amely képes lenne 100 százalékos védelmet nyújtani a fertőzés ellen.

A Sinopharmhoz hasonlóan a Sinovac is fejleszt variáns-specifikus oltásokat, azonban ők is azt hangsúlyozták, hogy vakcinájuk még hatásos a jelenlegi variánsok ellen. Yang Guang gazdasági igazgató szerint a Sinovac vakcina Chilében hatásos volt a gamma variáns ellen és van vizsgálati anyaguk a delta variáns elleni hatékonyságról is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.