Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,33 Ft
Euró
389,22 Ft
Font
454,33 Ft
Bitcoin
64,167 $

Még érdemes napelemet telepíteni annak, aki szeretne

Július elsejétől még nem állították le a háztáji napelemes rendszerek szaldó elszámoltatását bruttóra, ezért sokan kicsit becsapva érezhetik magukat.

Twenty20
Greenbox

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ITM-E 2020 októberében bejelentette, felborítják az eddigi háztartási napelemes elszámolási rendszert, és az addigi tempósan növekvő piacon kapkodás vette kezdetét – írta a Napi.hu portál.

Az ingyennél az mindenképpen rosszabb, ha a betárolásért és/vagy a visszavételezésért fizetni kellene, az pedig minden beruházás megtérülési számításának újrakezdését igényli, ha a megtermelt energiafelesleget pedig csak a mindenkori piaci ár függvényében venné meg a hálózat. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

A tavaly ősszel beharangozott, majd 2021. július elsejével konkretizált átkapcsolási dátum megadásával az is nyilvánvaló lett, hogy az eddig is drámai módon terjedő háztető-napelemesítésben roham indul, és aki csak teheti, a határidő lejárta előtt megpróbál még „körön belülre” kerülni és napelemes rendszert telepíttetni a háztetőre.

Az E.On Hungária Csoport a hírportál kérdéseire küldött válaszai alapján feltételezhető, hogy a tavaly év végi 88 ezerről már több mint 100 ezer felé nőtt a hálózatba kapcsolt háztáji erőművek száma – olvasható a cikkben.

Mindez azért érdekes, mert több telepítő cégnél is szóba hozták, hogy az eleve támogatásfüggő lakossági napelemtelepítési boomok következő tétele – ami kimozdíthatja és újra felpörgetheti a rendszert a jelenlegi helyzetéből – az az idén őszre ígért újabb állami támogatási program, melyben a kormány szociális alapon 70 ezer napelemes és 18 ezer napelemes plusz energiatárolós háztáji erőmű létesítésének akár teljes finanszírozását ígéri.

Videón, ahogy pár fiatal két kukányi szemetet önt az óceánba Florida partjainál

A két fiatal végül jelentkezett a rendőrségen, miután a mutatványról készült videó szinte mindenkihez eljutott az interneten.