Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
64,133 $

Bemutatjuk az új fogamzásgátlót, a felhevített spermagyilkos heremágnest

A születésszabályozás problematikája a nőket és a férfiakat egyaránt érinti, a kínai Nantung Egyetem kutatói ezért elhatározták, hogy az erősebbik nem esetében megnézik, miként lehetne a nemzőképességet kontrollálni.

Twenty20
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Nano Letters tudományos folyóiratban megjelent kutatásból kiderült, külső mágnesek segítségével olyan nanorészecskéket lehet a herékbe juttatni, amelyeket később felhevíthetnek, így meggátolható a spermiumok túltermelődése.

Meglepő módon nem egy brutális heregyilkos módszerről van szó, sokkal inkább egy fogamzásgátló eljárásról, ami leírva ugyan valóban kegyetlennek hangzik, a valóságban azonban csak minimális kényelmetlenséget okozhat. Soron kívül Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatait a magyar és a török versenyhatóság

Az eljárás kapcsán korábban is kísérleteztek, ám sorra megbuktak a vizsgálatok, mivel rájöttek, hogy égési sérülések és extrém fájdalmakkal járó injekciók nélkül lehetetlen a technikát alkalmazni.

Az új megoldással éppen ezeket a kellemetlenségeket kerülték ki, hála a 40 Celsius-fokig felforrósítható mágneseknek, amelyeket már le is teszteltek egereken. Ha hozzávesszük, hogy az emberek átlagos testhőmérséklete 36-37 Celsius-fok között mozog, és az elsőfokú égési sérülések 48 Celsius-foknál kezdődnek, akkor valóban egy kibírható fogamzásgátlóról beszélhetünk.

A terápia egyébként havonta többször is működött, a mágneses nanorészecskék pedig jelentősen feljavították a hím rágcsálók nemzőképességét, tehát semmiféle kárt sem okoztak a heréikben – éppen ellenkezőleg.

Amint leálltak a fogamzásgátló herehevítéssel, az egerek visszatértek a normál kerékvágásba, és naponta nagyjából 12 nőstényt termékenyítettek meg, ami az esetükben átlagos rátának mondható.

Hatalmas robbanás történt egy katonai bázison, 20 kambodzsai katona meghalt

Legkevesebb 20 kambodzsai katona vesztette életét egy katonai bázison bekövetkezett robbanás következtében.