Dollár
428,93 Ft
Euró
420,87 Ft
Font
476,73 Ft
Bitcoin
19,366 $

Sperma-egészségügyi versenyt rendez Sanghaj egyetlen spermabankja

Fotó: Unsplash/Wen Chen
not image

Kornis Vivien

2021. július 25. - 22:50

Egyetemistáknak indított versenyt Sanghaj egyetlen spermabankja, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a reproduktív egészség fontosságára.

A sanghaji spermabank felkérte a városban élő egyetemi hallgatókat, hogy a nyári szünetben ingyenesen ellenőriztessék a spermájukat, hogy kiderüljön, ki hímivarsejtjei a legegészségesebb és legerőteljesebbek – közölte az intézmény múlt héten. 

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

A résztvevőket névtelenül regisztrálják, így a győztesek “névtelen hősök” lesznek a verseny végével az Sanghaji Emberi Spermium Bank tájékoztatása szerint.

A South China Morning Post beszámolója szerint a verseny célja nem az, hogy minél több spermát gyűjtsenek be az egyetemistáktól, hanem hogy felhívják a fiatalok figyelmét a reproduktív egészség fontosságára.

“Ne csak akkor figyeljenek rá, ha már elérték a gyermekvállalási kort. Korai tudatossággal időben megváltoztathatják az egészségtelen életmódot és a káros szokásokat” – hangsúlyozta Csen Csangfeng, a spermabank igazgatója.

Kínában összesen 27, állami fenntartású spermabank létezik, melyek a törvények értelmében magánszemélyek számára nem végezhetnek értékesítést, hanem a kijelölt kórházakhoz juttathatják el a spermiumokat a reproduktív problémákkal küzdő párok kezeléséhez.

Az elmúlt öt év során romlott a hímivarsejtek minősége, a donoroktól a Sanghaji Intézetig eljutó spermiumok mindössze 25-30 százaléka tekinthető használhatónak – közölte Csen. A szakértő szerint ennek oka a nagymértékű társadalmi nyomás és az egészségtelen életmód.

“A fiatalok szeretnek későn lefeküdni, a campusok nyitottan állnak a szexhez, és sok embernek rossz az életritmusa. Mindezek hozzájárulnak a spermiumok minőségének csökkenéséhez” – mondta el Lu Guangcsu, a egy Reproduktív és Genetikai Kórház elnöke.

Azok, akik részt vesznek a versenyben, nagyjából 7500 jüant, vagyis 350 ezer forint kapnak az úti költségeik, az egészséges táplálkozásuk és az erőfeszítéseik fedezésére a spermabank közleménye szerint.