Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,63 Ft
Euró
400,18 Ft
Font
480,37 Ft
Bitcoin
61,477 $

Iskolákban is megkaphatják a koronavírus elleni védőoltást a diákok

A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs hétfői ülésén többek között arról döntött, miként támogassák az 1-es típusú diabéteszeseket, illetve hogyan egyszerűsítsék a bölcsődék létesítését.

...svg content...MTI/Rosta Tibor
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az ülés után közölte, az 1-es típusú cukorbetegséggel élőknek állami támogatással elérhető lesz egy új típusú inzulinpumpa augusztus 1-jétől.

A pumpa automatikusan adagolja az inzulint, amikor megemelkedik a vércukorszint, általa megelőzhető nemcsak a magas, de az alacsony vércukorszint is. Erre az új generációs pumpára a 18 év alattiak és a felsőoktatásban tanuló fiatalok 98 százalékos támogatást, míg a felnőttek 80 százalékos támogatást kapnak – írta az Infostart hírportál. Soron kívül Kiderült, ki kerül a Fideszből azonnali hatállyal kizárt Győrffy Balázs helyére

Novák hozzátette, Magyarországon is esély van a delta variáns következtében arra, hogy kialakuljon a negyedik járványhullám, ezért szerinte aki nincs beoltva, nagyobb veszélyeknek van kitéve.

Kiemelte, a 16-18 éves korosztály közel 50 százalékát beoltották, de a 12-15 év közötti gyerekeknek csupán 13-14 százalék kapta meg a vakcinát, ezért arra buzdítja a szülőket, hogy döntsenek az oltás mellett.

Magyarország Európában elsőként biztosítja a harmadik oltás lehetőségét augusztus 1-jétől. Megismételte, amit Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter korábban már elmondott: a szakértők a heterológ oltási sort javasolják, vagyis harmadik oltásként más típusú vakcina beadását, mint az első kettő volt.

Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávidnak üzent, ezt várja tőle pénteken

A pénteki egy újabb fontos nap lesz Budapest életében, és Szentkirályi Alexandra számít Vitézy Dávid szavazatára.

Marco Rossi elmondta, hogyan szerezhetünk pontot Hollandia ellen

Nem titok, hogy Hollandia a favorit a következő Nemzetek Ligája mérkőzésen, de ez még nem jelenti azt, hogy ne okozhatnánk meglepetést.

Bajnokok Ligája: videón a Juventus győzelme, Gulácsiék fájdalmas hazai eresége

Eddig a lehető legrosszabbul alakul Gulácsi Péterék sorsa a Bajnokok Ligájában, ugyanis két lejátszott mérkőzést követően még csak pontjuk sincs, addig a Juventus duplázott.