Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,63 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
62,450 $

Copa América: Messiék nyertek, jöhet az álomdöntő Neymarékkal

Lionel Messi csapata is megnyerte az elődöntőt a Copa Amerécián, ami egyúttal azt is jelenti, hogy Brazília ellen fognak döntőzni.

Fotó: Twitter/ Selección Argentina
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Brazília és Argentína szépen menetel előre a kontinenstornán, és a sors úgy hozta, hogy csak a fináléban találkozhatnak egymással. A brazil válogatott valamivel meggyőzőbbnek bizonyult, és elsőként jutott be a döntőbe.

Neymar csapata Peruval küzdött meg a döntős szereplésért, és végül ha csak 1-0-ra is, de legyőzték az ellenfelüket. Páholyból nézhették végig, hogy vajon mire mennek Messiék Kolumbiával, és rendesen meg kellett izzadniuk. Soron kívül Buszbaleset történt Mexikóban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

Erősen benne volt a pakliban, hogy az argentinok a döntő kapujában kiesnek, és nem áll össze az álomdöntő. Jól kezdtek, miután már Messi gólpasszával Martinez már a 7. percben megszerezte a vezetést.

Ezután egy hosszabb csend következett, majd Diaz kiegyenlített a 61. percben, ami sokkal ért fel az argentin rajongók számára. Mivel a rendes játékidőben nem tudták eldönteni a kérdést, hogy ki legyen a brazilok ellenfele, jöhetett a hosszabbítás.

Végül büntetőrúgásokkal zárták le a kérdést, aminek ideje alatt természetesen Messi is odaállt. A Barcelona legendája elsőként rúghatott, nem is hibázott, ellenben De Paullal. Mivel a kolumbiaiak három alkalommal is megtették ugyanezt, Argentína jutott be a fináléba Brazília mellé.

A Messi-Neymar döntőt július 11-én rendezik meg, hasonlóan az Európa-bajnoksághoz, ahol Olaszország már biztos résztvevő a Spanyolország elleni győzelmével. Ma este Anglia és Dánia között dől el, hogy ki lesz Mancini csapatának ellenfele az utolsó mérkőzésen.