Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,26 Ft
Euró
385,96 Ft
Font
449,43 Ft
Bitcoin
63,684 $

Messi és Griezmann egyszerre már nem játszhat a Barcában?

Eljött az a pont, amikor valószínűleg Messit és Griezmannt már nem láthatjuk többé ugyanabban a csapatban, kivéve ha eligazolnak.

...svg content...Fotó: Twitter/FC Barcelona
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Messi és Griezmann helyzete is erősen kérdéses, de az tiszta sor, hogy a Barca az argentin megtartására koncentrál, míg a franciát eladná. Legutóbb a Manchester City érdeklődéséről számoltunk be, akik némi készpénzt és egy játékost adnának cserébe a francia játékjogáért.

A helyzet nem egyszerű, mert a Barcelonának jelentős mértékben kell csökkentenie a bérköltségeit, máskülönben nagyon nagy bajban találhatják magukat, és a legutóbbi igazolásaik is veszélybe kerülhetnek, köztük Agueróval, miközben Messit is elveszíthetik. Soron kívül Jön a várva várt Ferencváros-Paks Magyar Kupa döntő, élőben adja a tv

Emiatt zajlik most olyan látványos nagytakarítás a Camp Nou-ban, és Griezmann talán csak egy esetben maradhat, ami a legrosszabb forgatókönyv, vagyis ha Messi nem írja alá az új szerződését. Az idő egyre csak telik, és Joan Laporta, a Barca elnöke rendre csak azt hangoztatja, hogy jól haladnak a dolgok az aranylabdással, ugyanakkor semmi konkrétum nem történik.

A PSG már lépett az ügy érdekében, hogy megszerezze Messit, de ott is hasonló helyzet állhat elő a pénzügyi fair play szabályzata miatt. Nehezen jönne ki a matek Neymar, Mbappé és Messi alkalmazásával, akinek hatalmas a fizetése.

Pontosan ezt nyithatná meg az utat Mbappé számára a Real Madridhoz, már idén nyáron, ami egy újabb nagy mélyütés lenne a Barcának. Mint arról az AS is beszámolt, Griezmann jövője összekapcsolódik Messivel, és csak akkor férhetne be a csapatba, ha a hatszoros aranylabdás távozik.

A francia amiatt döntött úgy, hogy a Barcelona játékosa lesz, mert címeket akart nyerni, de egyúttal azt is tudta, hogy nem játszhat a megszokott posztján Messi miatt, így alkalmazkodnia kellett. A kritikák ellenére statisztikailag nem rossz, amit a Camp Nouban csinál, mert a 99 mérkőzésén 35 gólt lőtt, ami meccsenként 0,35 gólt jelent.

Ugyanez a szám az Atletico Madridnál 0,51 gól volt, ahol 257 mérkőzésen 133 találatig jutott. Messi, Depay, Fati és Aguero mellett azonban már gyakorlatilag nem is juthatna szóhoz, és javarészt valószínűleg a kispadról figyelné az eseményeket, de előbb szólna közbe a fair play szabály pénzügyi oldalról.

A Barcának több mint 100 millió euróért kellene eladnia a franciát, hogy ne veszítsen rajta, de ez szinte lehetetlen. Még, ha az értéke meg is adná ezt az összeget, jelen gazdasági helyzet mellett már senki sem fizetne ennyit érte.