Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

A magyar egészségügy egy negyedik hullámnak is ellenállna

A negyedik hullám várhatóan kisebb erővel csapna le, mint a harmadik, ami nagyon súlyos károkat okozott az országban, egészségügyi és pénzügyi szinten egyaránt.

...svg content...Fotó: Vass Klára gyermekorvos, tüdőgyógyász főorvos beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. június 23-án. MTI/Balázs Attila
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre többet hallani a delta variánsról, ami Indiából indult el, és szép lassan a Föld minden pontján megjelenhet. Azok, akik megkapták az oltásukat, sokkal nagyobb biztonságban érezhetik magukat a mutációval szemben, mivel a vakcinák eddig minden megjelent variáns ellen kellő hatékonyságot mutatnak.

Magyarországon is kérdés egy esetleges negyedik hullám kialakulása, ami kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott, teljes mértékben készen állunk rá, ha az bekövetkezik. Szlávik János a Mokka vendégeként beszélt erről, hogy vajon az egészségügy rendszer miképpen tudna reagálni a delta variáns elterjedésére. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„Sokat tanultunk az elmúlt másfél évben, hogy kell kezelni egy járványt, hogy kell kezelni azokat a nagyszámú esetet, hogy kell kezelni a kórházaknak az ilyen típusú betegnövekedést.” – tette egyértelművé Szlávik a TV2 stúdiójában.

„Szerintem ezzel most nem lesz baj, ráadásul én úgy gondolom, hogy valóban a delta nem súlyosabb, de nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő, többféle variáns van.” Szlávik tisztázta, a delta variáns által okozott fertőzést is ugyanúgy kell kezelni, mint a korábbiakat.

„Ugyanúgy kell kezelni, annyit nem változnak ezek a koronavírusok, hogy alapvető dolgaikban változzanak, a terjedés az gyorsabb. Ezt látjuk, itt volt ez a szentpétervári focimeccs is, és pillanatok alatt nagyot tud robbanni oltatlanok között”

Az elmúlt hétvégén összesen négy COVID-beteg hunyt el Magyarországon, és összességében továbbra is alacsony a fertőzési szám, illetve kevesen vannak kórházban, ami jó hír, mert ezzel a gyógyultak száma nő.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.