Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,251 $

Orbán: az elmúlt 24 órában sem halt meg COVID-fertőzött, felkészültünk egy esetleges negyedik hullámra

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió vendége volt, melynek ideje alatt az aktuális járványhelyzetre is kitért.

...svg content...Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Magyarország miniszterelnöke pozitív hírekkel kezdte a beszélgetést, és elmondta, az elmúlt 24 órában sem halt COVID-fertőzött az országban. 76-an vannak, akik kórházi ápolásra szorulnak, és 22-en kapnak gépi lélegeztetést a súlyos állapotuk miatt.

Mint arról Orbán is említést tett, szeptemberre-októberre teszik a szakemberek a negyedik hullámot. Ugyanakkor hangsúlyozta, teljes egészében felkészültek egy esetleges negyedik hullámra, mindenünk megvan ehhez, kezdve a vakcinákkal, a lélegeztetőgépekkel, a tervekkel, a személyi állománnyal, és így tovább.

Rusvai Miklós szerint nincs szükség statisztikákra ahhoz, hogy nyilvánvaló legyen, lesz negyedik hullám

Egyelőre nincs szó arról, hogy a harmadik oltások beadására készül az ország, de Orbán szerint ettől még lehetséges, hogy később szükség lesz rá. A miniszterelnök úgy látja, várhatóan ma elérjük az 5,5 millió beoltottat, amivel újabb lazítások lépnek érvénybe, így például a kötelező maszkviselés is megszűnik.

A miniszterelnök arra kéri az embereket, hogy vegyék fel az oltásaikat, és azok, akik ezt nem teszik meg, veszélybe kerülhetnek a negyedik hullámban, amit az indiai delta variáns indíthat be.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.