18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,991 $

Elfogtak egy szexuális ragadozót, miután feltöltötte DNS-eredményeit egy származástani honlapra

Egy több mint 14 éve húzódó rejtély oldódott meg azzal, hogy az erőszakoló férfi saját DNS-ét feljátszotta a genetikai kutatással és öröklődéstannal foglalkozó weboldalra.

...svg content...Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A floridai Jared Vaughnt nemrég vette őrizetbe a rendőrség szexuális erőszak vádjával, miután megvásárolt egy saját DNS-szettet, amivel ki szerette volna deríteni, kik az ősei, milyen származású, illetve a jövőben várhatóan milyen betegségekre és rendellenességekre lesz fogékony.

A Business Insider hírportál riportjából kiderült, 14 évig nem tudták elkapni a gyanúsítottat, mivel nem rendelkeztek megfelelő bizonyítékokkal az ügy kapcsán, végül az öröklődési honlap segítségével sikerült elfogniuk a szexuális ragadozót. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az áldozat vallomása szerint még 2007-ben történt meg vele a szörnyű eset, amikor éppen a Tampai Egyetem campusán megrendezett buli végén ittas állapotban tartott gyalog hazafelé a kollégiumba, amikor egy akkor 30 éves férfi felajánlotta, hogy hazaviszi autójával.

Vaughn azonban ahelyett, hogy először hazaszállította volna a lányt, egy elhagyatott helyre vitte, ahol brutális módon megerőszakolta, majd végül kitette őt a kollégiumnál. Mivel sötét volt, és a lány szinte semmire sem emlékezett az alkohol miatt, ezért csak homályos képei maradtak az esetről, így a nyomozóknak sem volt egyszerű feladat kideríteni, ki lehetett a tettes.

Mark Brutnell, Florida állam egyik neves nyomozója elmondta, a genealógiai adatbázisok révén sikerült áttörést elérniük, amikor is a korábbi bűncselekmény helyszínén gyűjtött DNS-ekkel megegyező mintákra bukkantak az egyik népszerű weboldalon.

A technológiának köszönhetően végül kétséget kizáróan bizonyítani tudták, hogy Vaughn követte el a szexuális bántalmazást, ezért letartóztatták, és várhatóan több évig tartó letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik.