Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,36 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
67,989 $

További Hírek

Emmanuel Macron francia elnök visszautasította az orosz koronavírus-teszt elvégzését, mert attól félt, hogy Oroszország így megszerezheti a DNS-ét.

Az indiai gyógyszerfelügyelet sürgősségi alkalmazásra jóváhagyta a világ legelső DNS-védőoltását covid-fertőzés ellen.

A genetikusok csak Borg névre keresztelték azt a DNS-struktúrát, amellyel akár a klímaváltozás ellen is felvehetjük a harcot.

Egy több mint 14 éve húzódó rejtély oldódott meg azzal, hogy az erőszakoló férfi saját DNS-ét feljátszotta a genetikai kutatással és öröklődéstannal foglalkozó weboldalra.

Amerikai és holland tudósok rájöttek, miként lehetséges rovarokban található genomot emberi DNS-sé formálni és vice-versa, így lényegében elméletben már képesek mutáns hibrideket létrehozni.

Nehéz emberi ésszel felfogni, milyen folyamatok zajlanak le a szubatomi részecskékben, melyek sokszor annyira aprók, hogy mindössze kvantumszinteken lehet őket érzékelni.

Talán korábban már hallottunk Dolly-ról, a bárányról – most bemutatjuk Elizabeth Annt, a feketelábú görényt, aki klónozás útján született.

Az Orosz Tudományos Akadémia genetikusai több mint egymillió éves mamutok fogaiból származó DNS-eket szekvenáltak.

A világ több mint egy éve küzd a koronavírus-járvánnyal, mely a mai napig világszerte több mint 100 millió polgárt fertőzött meg, továbbá a kétmillió főt is meghaladja a koronavírusban elhunytak száma.